Enkeltemne

Faith and religion in work with migrants

Flukt og migrasjon har blitt blant de viktigste temaene det siste året. Også i Norge har antallet mennesker som søker tilflukt i landet blitt langt større enn tidligere. Derfor trengs det økt kompetanse på dette arbeidsfeltet. Vi tilbyr et enkeltemne om temaet høsten 2016, som arrangeres i Trondheim.

Søk opptak

Religion og livssyn er en del av menneskets identitet. Hva slags tro eller livssyn har migrantene, og hvilken rolle spiller troen for dem på deres flukt, og når de ankommer et nytt land? Hvordan kan profesjonelle hjelpere møte dem i forhold til deres forskjellige religiøse bakgrunn og behov? På hvilken måte er tro og livssyn en ressurs? Hvordan forholder mottaksapparatet i Norge seg til alt som har med religion å gjøre?

Dette kurset har hovedfokus på tro og religion som dimensjon i arbeidet med flyktninger og migranter. Kurset skal bidra til økt kompetanse om religionens betydning for mennesker på flukt, og bidra til at menneskene som arbeider med migranter blir dyktiggjort til å håndtere komplekse problemstillinger knyttet til religion og tro.

VID vitenskapelige høgskole tilbyr dette tverrfaglige kurset på masternivå som videreutdanning til alle som er interessert i arbeidet med flyktninger og migranter. Kurset tilbys også norske og internasjonale studenter ved VID vitenskapelige høgskole.

Hvor

Kurset skal holdes på Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim.

Samlinger

Fakta

Studiepoeng

10 studiepoeng

Søknadsfrist

1. september 2016

Oppstart

5. september 2016

Type enkeltemne

Samlingsbasert

Pris

Kr 4000. I tillegg kommer semesteravgiften på kr 460.

Dette enkeltemne tilhører

Master i diakoni

Opptakskrav

Opptakskravet er bachelorutdanning.

For de som skal ta det som del av en master i diakoni, er opptakskravene bachelorgrad innen helse- og sosialfag eller pedagogikk.

Anne Dieseth

Har du spørsmål?

Anne Dieseth
Oslo
+4722451972
anne.dieseth@vid.no

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på Instagram Abonner på vår YouTube-kanal Send oss en e-post