Helsefremming gjennom velferdsteknologiske løsninger
Helsefremming gjennom velferdsteknologiske løsninger
Emnet er basert på en tverrfaglig tilnærming og gir en innføring i sentrale begreper og den samfunnsmessige konteksten som velferdsteknologien står i.
Emnet er basert på en tverrfaglig tilnærming og gir en innføring i sentrale begreper og den samfunnsmessige konteksten som velferdsteknologien står i.

Hva handler emnet om?
Det presenteres ulike teknologiske løsninger, men med vekt på hvilke implikasjoner velferdsteknologiske implementeringer har for tjenestemottakere, pårørende og for tjenesteutøvere. Det gis et spesielt fokus på eldre brukeres helsefremmende, forebyggende, rehabiliterende og behandlende behov, som søkes løst gjennom bruk av teknologi. Gjennomgående i emnet reflekteres det over verdimessige aspekter og etiske dilemmaer, som nedsatt kognitiv funksjon, opplevelse av verdighet, retten til privatliv, samt opplevd trygghet og sikkerhet. Gjeldende lovgiving på området blir også gjennomgått. Andre sentrale temaer som tas opp er konteksten for fremveksten av denne type løsninger, trender nasjonalt og internasjonalt, samt problemstillinger knyttet til tjenesteutvikling, design og brukerinvolvering.
Hvem egner emnet seg for?
Emnet retter seg mot fagpersoner som arbeider med eldre innen demensomsorg og/eller med psykiske lidelser i ulike deler av tjenesten.
Organisering av emnet
Emnet har en praksisnær tilnærming som bygger på studentenes erfaringer fra eget arbeid i demensomsorg og alderspsykiatri.
Innholdet veksler mellom lærerstyrt undervisning/forelesninger og arbeid i l studiegrupper. I studiegruppene vil studentene gis mulighet til å videreutvikle sine kunnskaper og ferdigheter og knytte dette til relevante praksiserfaringer.
Undervisningsuker våren 2024:
- Uke 3, 9 og 16.
NB! Emnet er under revidering høst 2023.
Kan innpasses i mastergrad
Læringsutbyttebeskrivelse i studiet er på masternivå. Studiet kan tas som selvstendig emne (videreutdanning) eller innpasses i master i helsefremmende tjenester til eldre ved VID Oslo.
Fakta og priser
Type enkeltemne
SamlingsbasertPris
Kr 9049.Studieavgift kr 8 000, semesteravgift kr 690, administrasjonsgebyr kr 39 og kopiavgift kr 320.
Dette enkeltemne tilhører
Master i helsefremmende tjenester til eldreOpptakskrav
Fullført helse- og sosialfaglig bachelorgrad på 180 studiepoeng eller tilsvarende høyere utdanning innenfor helse- og sosialfag.
Det er ønskelig at studentene har yrkeserfaring fra fagfeltet demensomsorg og/eller psykiske lidelser hos eldre.
Søkere med annen utdanning av samme omfang kan tas opp etter individuell vurdering.
Dokumentasjonskrav
Følgende må lastes opp i søknadsweb når du søker:
- Vitnemål fra bachelorgrad
Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper i Forskrift om opptak til høgre utdanning, For- 2017-01-06-13.
Opptak er lukket