About us

Technical information

What software does VID use to run the webpage? Here you will find an overview of the services and software we use to keep the webpage up to date.

Er du interessert i mer informasjonsutveksling kan du ta kontakt med oss på marked@vid.no.

Publiseringsløsning

Vi benytter ProcessWire som publiseringsløsning. Dette er et CMS/CMF med stor fleksibilitet og lav terskel. Sikkerheten står i sentrum, og er forsterket ved at vi benytter et sikkerthetssertifikat tilknyttet vår server hos PRO ISP.

Innholdshåndtering

Vi har valgt å lagre mye av vårt innhold på eksterne tjenester for stabilitet, fleksibilitet og større synkroniseringsmuligheter med andre tjenester. Vår hovedtilbyder er Contentful, som har en god balanser av brukervennlighet og gode API-muligheter. I tillegg benytter vi også Directus til noe innhold.

Rammeverk

Det hele presenteres ved et tilpasset design bygget på UIkit og komponenter bygget på React.

Kvalitetssikring

Vi bruker blant annet Siteimprove for kontinuerlig holde kvaliteten på tekst og lenker god, i tillegg til innebygde metoder i ProcessWire og Google Search Console.

Statistikk og brukersporing

Vårt viktigste statistikkverktøy er Google Analytics.

Vi benytter Hotjar til å spore hvor våre brukeres brukermønster på, ved å spore hvor de trykker (heatmaps), hvordan brukere navigerer (recordings) og for tilbakemeldinger (incoming).