Nyhet

3. januar reiste 25 VID studenter til Madagaskar på studietur

– Jeg forventer kultursjokk, sier Angelica, som studerer ved VID Stavanger.

3. januar reiste 25 VID studenter til Madagaskar på studietur

Studentene som nå befinner seg på Madagaskar, tar dette semesteret afrikanske og asiatiske religions- og kulturstudier som en del av sin bachelorgrad i samfunnsfag, eller som en del av et årsstudium i interkulturell kommunikasjon og globale studier.

Fire ukers studietur

De skal være på Madagaskar i fire uker, hovedsakelig på kultur- og kompetansesenteret Lovasoa i byen Antsirabe. Den første uka skal studentene sammen med gassiske studenter få undervisning i gassisk kultur, politikk og historie på universitetet ESSVA i Antsirabe. Andre uka skal de intervjue familier om livet i en landsby, om ressurser og utfordringer. Tredje uka blir det selvstudium med essayskriving og fjerde uka får de et inntrykk av Madagaskars mangfold både når det gjelder natur og kultur gjennom en tur til regnskogen og til østkysten.

Opplever unik kultur og natur

Noen studenter har vært i Afrika før, for andre er dette første turen til denne del av verden. Studentene har store forventninger først og fremst til å lære mer om en annen kultur. Noen forventer kultursjokk. Studentene har også forventninger til å oppleve den unike naturen. De nærmeste ukene får de en mulighet til å oppleve en annen kultur, og se og erfare det de har blitt undervist i gjennom høstsemesteret på VID. Følg reisebloggen til Linn Therese Bjørnstad som skriver om hva studentene opplever under sitt studieopphold på Madagaskar.