Nyhet

Sterk oppsving på studiebaromteret, tredobling i antall søkere

Magasinet Ergoterapeuten har besøkt VID Sandnes for å finne årsaken til at søkertallet til ergoterapistudiet har tredoblet seg på få år og at studentene trives mye bedre enn før på studiet.

Jimmy Tran er en av mange studenter som kan se tilbake på svært gode studieår ved VID Sandnes.

Jimmy Tran er en av mange studenter som kan se tilbake på svært gode studieår ved VID Sandnes.

Ergoterapistudiet har opplevd en tredobling i antall førsteprioritetssøkere på fem år, og studietilfredsheten har økt markant.

– Godt omdømme, personlig anbefalinger og godt samarbeid med kommunikasjonsenheten e rnok noen av årsakene til de høye søkertallene. I spørreundersøkelsen oppgir 50 prosent at de har fått skolen anbefalt, forteller vikarierende studieleder Kjersti Lunde Ellingsen til Ergoterapeuten.

Mange studenter kommer langveis fra. Ergoterapeuten har intervjuet studentene Jimmy Tran, Cato Vik, Robin Kill Mikarlsen og Runar Santiago Amland, som nå er på vei ut i jobbmarkedet. De har aldri angret på at de valgte VID Sandnes som studiested:

– VID er en fabelaktiv skole. Lærerne er flinke og tar seg tid til prat og oppfølging også utenfor klasserommet. Det er et veldig godt miljø, og vi anbefaler både studiet og skolen til alle som synes ergoterapi er spennende, jubler guttene, som skrev bacheloroppgave med migrasjon som tema

Les hele saken i Ergoterapeuten.

Publisert av Espen Utaker, 1. august 2017