Delstudier i utlandet

Studieopphold i utlandet som del av en utdanning ved VID vitenskapelige høgskole? Ja, hvorfor ikke?

Som student hos oss kan du ta et forhåndsgodkjent studieopphold ved en utenlandsk institusjon, uten å miste tid med tanke på studieprogresjonen hjemme.

Mange fordeler med å ta deler av studiet i utlandet

Det er mange fordeler med å ta deler av studiet i utlandet. Du får en tilleggskompetanse som du kun kan få ved å oppleve en annen kultur og erfare hvordan utdanning og helsevesen fungerer i et annet land. Et utenlandsopphold er også en god måte å skaffe seg både nye venner, samt å styrke vennskapet til eventuelle medstudenter du reiser sammen med. Mange kommer likevel hjem med den opplevelsen at den de er blitt best kjent med er seg selv. Opplevelsen av å mestre nye og ukjente situasjoner har bidratt til selvutvikling og modning.

Opplevelser som endrer liv

Vi har samarbeidspartnere i store deler av verden, både fjern og nær. Du vil bli overrasket over hvor spennende læringsmuligheter du kan få i våre naboland, Danmark, Sverige, Finland og England. Våre studenter forteller om opplevelser som har endret livene deres etter opphold i Bangladesh, Tanzania, Cuba og Israel. I tillegg gir vi studenter mulighet til å organisere sitt eget opplegg og søke høgskolen om godkjenning. De reiser da som «freemovers» og står ansvarlig for all organisering selv.

Internasjonal erfaring kan gi fordeler som jobbsøker

Som ferdigutdannet kan erfaringen fra et utenlandsopphold gjøre deg mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Internasjonal erfaring, språklig og kulturell kompetanse blir i stadig større grad etterspurt i arbeidslivet, enten du blir i Norge, eller velger å arbeide i utlandet etter endt utdanning. Gjennom et utvekslingsopphold får du en unik mulighet til å utfordre deg selv på det personlige plan i tillegg til det faglige, og bli stimulert til personlig vekst på en annen måte enn du vil oppleve hjemme.

Et utenlandsopphold utvider nettverket ditt gjennom studier og fritidsaktiviteter. Dette kan være et nettverk du kan ha nytte av i jobbsammenheng senere, i tillegg til at du får gode venner du kan ha resten av livet. Arbeidsgivere ser positivt på utenlandsopphold fordi det viser styrke, selvtillit og evne til å takle utfordringer.

Var denne siden nyttig for deg? Gi oss en tilbakemelding!
Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på Instagram Abonner på vår YouTube-kanal Send oss en e-post