Videreutdanning i livsstyrketrening

Livstyrketrening kombinerer personlig vekst og veilederutdanning. Studiet bidrar til å øke studentenes selvinnsikt og selvfølelse. Det gir kunnskap om og trening i bruk av ulike veiledningsmetoder.

1 år deltid
Oslo
Støttet av Lånekassen
Søknadsfrist 01.08.2017
30 studiepoeng

Mestringsfremmende kommunikasjon

Har du lyst til å dyktiggjøre deg som veileder for enkeltpersoner og grupper? Vil du utforske sider ved deg selv og finne ut hva er viktig for deg?

Livsstyrketrening gir gjennom oppmerksomt nærvær (mindfulness) og mestringsfremmende kommunikasjon en teoretisk forståelse for og trening i mestringsfremmende kommunikasjon basert på konfluent pedagogikk og fenomenologi.

Led dine egne kurs

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse til å lede kurs i livsstyrketrening for personer med ulike sammensatte helseplager. Du vil ha styrket din generelle kompetanse i kommunikasjon og veiledning. Og du vil også ha erfart betydningen av å være oppmerksomt tilstede i eget liv.

Jeg hadde tatt dette studiet på nytt uten å blunke. Har du lyst på personlig utvikling eller å bli enda bedre i å møte mennesker i din arbeidshverdag og i ditt hverdagsliv, så ikke nøl med å søke på livsstyrketrening.

Borghild Aarskog Myhre, tidligere student ved livsstyrketrening

Hva lærer du?

Hvem er studiet for?

Videreutdanning i livsstyrketrening retter seg mot fagpersoner som ønsker en spesialisering innenfor veiledning og rehabilitering. Du kan ha ulik fagbakgrunn, som for eksempel ergoterapeut, fysioterapeut, idrettspedagog, lege, prest, psykolog, sosionom, sykepleier, førskolelærer eller lærer. Du kan jobbe som fagperson innenfor spesialisthelsetjeneste, rehabilitering, Nav, arbeids- og allmennmedisin, eller i barnehager og skoler.

Ønsker du personlig utvikling eller å bli enda bedre i å møte mennesker i ditt arbeidshverdag og i ditt hverdagsliv, er livsstyrketrening noe for deg.

Videreutdanning i livsstyrketrening

Organisering

Studiet går på deltid over et år. Studiet gjennomføres med tre samlinger som alle går fra onsdag til fredag, hvert semester. Totalt er det seks samlinger. Det er lange dager onsdag og torsdag, og avslutning fredag cirka kl. 15.00. Skriftlig innlevering mellom hver samling på itslearning. Muntlig eksamen i mai.

Fakta om deltid

Søknadsfrist

1. august 2017

Undervisningsspråk

Norsk

Studie- og semesteravgift

Deltid, 2017–2018

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/studentråd: Kr 270
Studieavgift: Kr 14000
Totalt per semester: Kr 14730

Alle avgifter er oppgitt i norske kroner. Les mer om studie- og semesteravgift.

Heidi Zangi

Fagrelaterte spørsmål?

Heidi Zangi
førsteamanuensis
Oslo
+4722451933
heidi.zangi@vid.no

Søk opptak

Les opptakskravene før du søker

Søker må ha minst 3-årig høgskoleutdanning eller tilsvarende.

Studiet innebærer personlig engasjement og villighet til egenutvikling. Studentene må kjenne på egen kropp og selv erfare effekter av ulike mindfulness-øvelser og kommunikasjons- og veiledningsmetoder de selv skal bruke senere. Trening på hverandre og deling av erfaringer med medstudenter er sentralt i utdanningen. Undervisningen er prosessorientert og forutsetter tilstedeværelse på hver studiesamling.

Søkerne må ha generell studiekompetanse. I tillegg må de ha grunnutdanning og minst to års praksis innen medisin, helse-, sosial- eller trygdefag.

Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse. Se våre krav.

Last opp bekreftelse på praksis

Send inn utfylt vedlegg så snart som mulig. Du vil få informasjon i Søknadsweb om hvordan du laster dette opp.

Ressurser

Pensum

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på Instagram Abonner på vår YouTube-kanal Send oss en e-post