Velg kategori

Alle Forskning
Harald Askeland med tre nye artikler i Tidsskrift for praktisk teologi
18. januar 2017

Professor Harald Askeland har nylig publisert tre ulike artikler om ledelse og makt i Tidsskrift for praktisk teologi. Artikkelen om ledelse og lederres rolle i Den norske kirke, har han skrevet alene, mens to artikler om Makt til å tjene er skrevet sammen med Tormod Kleivein på Diakonova.

12. januar 2017

Er du mastergradsstudent eller trenger data for å publisere? Norge har mange gode helseregistre, med verdifulle data. Likevel er det relativt få sykepleiere som benytter seg av dette. En ny rapport fra Forskningsrådet viser at forskere kan få raskere, rimeligere og sikrere tilgang til helsedata.

Kvinner må befris fra hjemmets vold
6. januar 2017

Du kan ingenting, du kan ingenting. Mange unge jenter i Nord-Kamerun i Vest-Afrika får dette bildet av seg selv når de vokser opp.

3. januar reiste 25 VID studenter til Madagaskar på studietur
6. januar 2017

– Jeg forventer kultursjokk, sier Angelica, som studerer ved VID Stavanger.

1098 deltakere deltok i VIDs julekalender-quiz
5. januar 2017

1098 deltakere fulgte VIDs video-julekalenderen quiz. En familiefar med seks barn, stakk av med hovedpremien.

Fra venstre rektor Ingunn Moser, professor Hans Morten Haugen og juryleder Professor Liv Johanne Solheim, Høgskolen i Lillehammer
21. desember 2016

En enstemmig jury tildelte professor Hans Morten Haugen VIDs første forskningspris.

Vil lære om tro
12. desember 2016

– Våre studenter, enten de er muslimer, kristne eller ateister, trekker fram den livssynskompetansen de får ved VID som en unik kvalitet de ikke får andre steder, skriver rektor Ingunn Moser og prodekan Annette Leis-Peters i Vårt Lands debatt om diakonale høgskolers utdanningsprofil.

Fra venstre: Førsteamanuensis Anna Rebecca Solevåg, andreopponent professor Per Jarle Bekken (Nord universitet), professor Jostein Ådna, tredjeopponent professor em. Øyvind Dahl, Jean de Dieu Rafalimanana, Noel Odette Razanamarosoa, prorektor Bård Mæland, førsteopponent professor Scott Hafemann (University of St.Andrews), professor Hans Austnaberg.
6. desember 2016

Fredag 2. desember 2016 disputerte Jean de Dieu Rafalimanana på en avhandling med tittelen From the Biblical Apokatallassō and Eirēnē to the Malagasy Fampihavanana and Fihavanana.

Ingunn Moser.
2. desember 2016

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen satt torsdag ned en ekspertgruppe som skal gjennomgå tilskuddsordningen for private høyskoler. Rektor Ingunn Moser ved VID er med i gruppen.

Lotte Katborg Grønning fra Røde Kors lærer sykepleiestudentene ved VID Oslo, hvordan dukken Henry brukes for å lære førstehjelp til barn.
2. desember 2016

Denne uken starter sykepleierstudenter ved Fakultet for Helse i Oslo praksis i folkehelsearbeid. I samarbeid med Røde kors skal 50 sykepleierstudenter bruke Henry-førstehjelp for barnehagebarn til å lære barn 3–6 år førstehjelp.

Rektor ved KUN Stig Lægdene og rektor ved VID Ingunn Moser skriver under samarbeidsavtale mellom KUN og VID.
1. desember 2016

Kirkelig utdanningssenter nord inngår avtale om strategisk samarbeid med VID vitenskapelige høgskole.

Følg VIDs julekalender-quiz
1. desember 2016

Hver dag kan du klikke deg inn på en ny luke i VIDs store julekalenderquiz. Om du har rett svar på alle våre 24 luker er du med i trekningen av gavekort på kr 1000.

Illustrasjonsfoto: Colourbox
24. november 2016

Det lyses ut midler for støtte til utvikling og gjennomføring av samarbeidsprosjekter mellom Fakultet for sosialfag, Oslo og praksisstedet for 2017.

Ellemes Phuma, Atupele Malema. Mep Chipeta og Alice Konyani på øvelsesposten ved VID Diakonhjemmet.
9. november 2016

Fire lærere fra VIDs samarbeidspartner Mzuzu University, nord i Malawi, er på besøk ved Fakultet for helse i Oslo denne uka for å arbeide med et felles prosjekt om bruk av simulering som pedagogisk verktøy i sykepleierutdanningen.

Samarbeidsprosjekter mellom VID vitenskapelige høgskole, Fakultet for helsefag i Oslo, og praksisstedet
9. november 2016

Det lyses ut midler for støtte til utvikling og gjennomføring av samarbeidsprosjekter mellom Fakultet for helsefag, Oslo og praksisstedet for 2017.

Gå til toppen