Hanne Line Wærness får utdanningsprisen
Prisen for fremragende arbeid for utdanningskvalitet går til førstelektor ved Fakultet for helsevitenskap, Hanne Line Wærness.
Prisutvalget skriver i sin vurdering at Wærness har bidratt til å forsterke internasjonaliseringsarbeidet i VID. Hun har vært en pionér i å ta i bruk Blended Intensive Programmes (BIP).
«Arbeidet hennes skiller seg tydelig fra vanlig drift. Det har vært nyskapende og har fungert som inspirasjon for andre. Det innovative ved Wærness sitt arbeid styrkes ved at vernepleie er en særnorsk utdanning hvor det har vist seg krevende å jobbe internasjonalt, og derfor også krevende å tilby studenter muligheter for internasjonal mobilitet. Slik mener prisutvalget at Wærness sitt arbeid både er imponerende og særs inspirerende», skriver de.
– Jeg er veldig takknemlig over at noen har lagt merke til hvordan vi jobber med internasjonalisering på vernepleierutdanningen. Og at innsatsen verdsettes i så stor grad at jeg er nominert til pris, sier Wærness.
I likhet med prisutvalget trekker hun fram at vernepleierutdannelsen er unik for Norge, noe som gjør jobben som internasjonal koordinator ekstra krevende.
– Det er kanskje også derfor det er så gøy, det er spennende og utfordrende å finne noen vi kan samarbeide med, sier hun.
Komiteen mener Wærness sitt arbeid har tydelig overføringsverdi til andre fagområder, og har bidratt til at andre studieprogrammer har utviklet BIP-samarbeid.
BRUHEV er årets forskningsgruppe
Prisen for årets forskningsgruppe går til Brukermedvirkning i helse- og velferdstjenestene (BRUHEV). Gruppen ledes av professor Heidi Moen Gjersøe og førsteamanuensis Anita Strøm. Gruppen har sin hovedtilhørighet på Fakultet for sosialvitenskap, men har medlemmer fra alle VIDs fakulteter.
– I år er det første gangen vi deler ut pris for årets forskningsgruppe. Denne gis til en forskningsgruppe som har utmerket seg særlig innen for eksempel publisering eller ekstern finansiering, eller som på en annen måte har utpekt seg særskilt, sier prorektor for forskning, Gunhild Odden.
Fem forskningsgrupper ble nominert, og nominasjonene ble behandlet i VIDs forskningsutvalg.
– Prisvinneren har fått tilslag på flere store søknader om ekstern finansiering. Medlemmer av gruppen har for eksempel fått finansiering fra NAV for å forske på det som kalles individuell plan. De var også med å vinne et anbud på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om oppfølging av foreldre etter omsorgsovertakelse, forteller hun.
Forskergruppen har også hatt en sentral rolle i et prosjekt som har fått tilslag fra Forskningsrådet. Ikke minst har de bidratt i arbeidet med søknaden til forskningssenteret Pathways.
– Gruppen har spilt en sentral rolle i å styrke VIDs prosjektportefølje generelt og forskningsportefølje spesielt. Gruppen utpeker seg ved at flere av medlemmene har bidratt i dette arbeidet, og at forskningsgruppeledere har vist seg å ta et særlig ansvar, sier Odden.
Årets meritterte undervisere
VID har siden 2021 merittert undervisere som i særlig stor grad bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen.
En merittert underviser har tydelig fokus på studentenes læring i all sin undervisningsvirksomhet. Vedkommende legger en vitenskapelig tilnærming til grunn for arbeidet med å planlegge, gjennomføre, vurdere og modifisere sin undervisningspraksis for at den på best mulig måte skal støtte opp under studentenes læring.
Årets meritterte undervisere er:
- Gry Espedal, Fakultet for teologi og samfunnsvitenskap
- Britt Moene Kuven, Fakultet for helsevitenskap
- Aleksandra Sæheim, Fakultet for sosialvitenskap