Kandidater til valg av nye ansattrepresentanter til høgskolestyret for 2018–2022
Kandidater til valg av nye ansattrepresentanter til høgskolestyret for 2018–2022
Det skal velges inn to kandidater fra vitenskapelig personale og en kandidat fra administrativt personale. Det skal også være et varamedlem for hver av disse to gruppene, altså en vitenskapelig ansatt varamedlem og en administrativt ansatt varamedlem. Styreperioden er utvidet fra to til fire år, og vil derfor vare fra 1. august 2018 frem til 31. juli 2022.
Det skal velges inn to kandidater fra vitenskapelig personale og en kandidat fra administrativt personale. Det skal også være et varamedlem for hver av disse to gruppene, altså en vitenskapelig ansatt varamedlem og en administrativt ansatt varamedlem. Styreperioden er utvidet fra to til fire år, og vil derfor vare fra 1. august 2018 frem til 31. juli 2022.
Alle ansatte i fast stilling, eller midlertidig stilling med varighet over 6 måneder, og som har minimum 50 % stilling, er stemmeberettiget. Valget skal foregå via web fra kl. 08.00 mandag 11. juni til kl. 24.00 onsdag 13. juni. Alle stemmerberettigede mottar mail med link til valget før valget starter. Stemmeberettigede avgir tre stemmer tilsammen: Man stemmer på to vitenskapelige kandidater og på en administrativ kandidat. Opptelling av stemmer vil skje i henhold til Reglement for valg av ansatte til styret for VID vedtatt i AU 7. juni 2018. Resultat av valget blir publisert på nettsidene for ansatte 15. juni.
Under finner dere en presentasjon av kandidatene (i alfabetisk rekkefølge) som dere kan stemme på. Det er angitt om kandidaten representerer vitenskapelig personale eller administrativt personale.
Kandidater
- Anders Persson
Stillingstittel
Rådgiver, Studieseksjonen. Stiller som kandidat til representant for teknisk/administrativt ansatte.
Utdanningsbakgrunn
Master i historie fra Universitetet i Oslo, 2007.
Arbeidserfaring
Jeg har jobbet i Studieseksjonen på VID vitenskapelige høgskole siden mars 2008 med administrasjon og saksbehandling innenfor området studieløp og eksamener, samt med utredning og saksbehandling i ulike studentsaker (klagesaker, fuskesaker, skikkethetssaker) og i fag-/studieplanutvikling. Jeg har erfaring fra utvalgs- og komitéarbeid gjennom deltakelse i Læringsmiljøutvalget, Masterkomiteen, Studieutvalget og Utdanningsutvalget. Jeg har vært ansattrepresentant i høgskolestyret de siste to årene. De ulike arbeidsoppgavene og funksjonene har gitt meg et bredt kontaktfelt i høgskolen og en god oversikt over høgskolens samlede virksomhet.
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
- Samlokalisering og campusutvikling: Spørsmålet om samlokalisering og campusutvikling vil være like viktig i kommende valgperiode som det har vært i den forrige.
- Videre vekst: VIDs strategi tilsier at vi skal vokse videre, og styret vil sannsynligvis behandle flere saker om mulige nye innfusjoneringer eller virksomhetsoverdragelser i kommende valgperiode. Etter min mening er det viktig å balansere vekstambisjonene med en nøktern vurdering av bærekraft i hver enkelt sak.
- Virksomhetsplaner: Styret vil i kommende valgperiode vedta to virksomhetsplaner (2020–2021 og 2022–2023). VID har en langsiktig og ambisiøs strategiplan, og det er viktig at styret sørger for at denne følges opp med realistiske og konkretiserte toårige virksomhetsplaner.
- Økonomi: Å sørge for god økonomistyring vil alltid være en viktig sak for et hvert styre.
- Digitalisering: Jeg tror at de fleste styrer i dag har digitalisering på agendaen, og i kommende valgperiode vil nok styret behandle overordnede og strategiske spørsmål knyttet til digitalisering, enten i form av en selvstendig digitaliseringsstrategi eller som del av virksomhetsplanene.
- Gerd Marit Ytreland
Stillingstittel
Høgskolelektor og studieleder for vernepleie deltid i Sandnes.
Stiller som kandidat til høgskolestyret som representant for vitenskapelig ansatte.
Utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring
Min arbeidserfaring er relatert til ulike sektorer i arbeidslivet. Jeg er utdannet fysioterapeut, og har en cand polit grad i helsevitenskap. Som fysioterapeut jobbet jeg i spesialisthelsetjenesten innen revmatologifeltet i mange år. Senere har jeg jobbet med inkluderende arbeidsliv i NAV, og jeg har vært enhetsleder innen kommunale helse- og omsorgstjenester. De siste 10 årene har jeg vært ansatt ved VID. Jeg begynte i stilling som høgskolelektor, men de siste årene har jeg innehatt ulike stillinger og verv i organisasjonen. Jeg er opptatt av arbeidsmiljø- og HMS arbeid, dette har ført til verv som hovedverneombud og leder av AMU som ansattrepresentant. Da Diakonhjemmet høgskole fusjonerte inn i VID, var jeg ansattrepresentant i høgskolestyret. Styrearbeidet ble opplevd som betydningsfullt, ikke minst fordi dette var en periode med mange viktige beslutninger for høgskolens framtid. For tiden har jeg verv som medlem i Læringsmiljøutvalget og Bachelorkomiteen i VID, samt det lokale fagutvalget i Sandnes.
I 2016 fungerte jeg som konstituert prodekan ved Fakultet for helsefag i Sandnes. I denne stillingen ble jeg godt kjent med den nye høgskolen og våre systemer og rutiner. I denne tiden knyttet jeg også kontakt med ansatte fra andre fakultet og studiesteder på VID. Fra 2017 var jeg tilbake i stillingen som høgskolelektor, nå kombinert med funksjon som studieleder for vernepleie deltid i Sandnes. I min stilling som høgskolelektor er jeg emneansvarlig for andre års praksis i vernepleie. Arbeidet som emneansvarlig har gitt meg innsikt i sentrale problemstillinger i praksisfeltet.
Viktige styresaker i kommende valgperiode
En sentral styresak i kommende valgperiode er campusutvikling, dette er en sak som har stor betydning for både ansatte og studenter. Reakkreditering av VID som vitenskapelig høgskole i 2019 vil også være en viktig styresak allerede til høsten. Ellers skal styret være pådriver for at høgskolen utvikler seg i tråd med vedtatte strategiplan. Sentrale punkter i planen er: tydeliggjøring av verdiprofilen, framtidsrettet profesjonsutøvelse av høy internasjonal kvalitet og styrking av høgskolens posisjon. Strategiplanen reflekterer store ambisjoner for høgskolen i framtiden, og jeg er gjerne med på å jobbe for å oppfylle disse ambisjonene gjennom deltakelse i høgskolestyret.
- Gunhild Bang
Stillingstittel
Høgskolelektor. Stiller som kandidat for vitenskapelige ansatte.
Utdanningsbakgrunn
- Hovedfag sykepleievitenskap, Universitetet i Oslo (Det samfunnsvitenskapelige fakultet), 2003
- Praktisk-pedagogisk utdanning Universitetet i Agder, 2000
- Vestfold sykepleiehøgskole, 1987
Arbeidserfaring
- Høgskolelektor, VID, 2003–2018
- Sykepleier, Gentofte amtsygehus, 1995–1996
- Sykepleier, Det Norske Radiumhospital, 1987–2003
Verv
- Representant for studiested Diakonova i Programplangruppen, 2018–
- Styremedlem, Stiftelsen Diakonova, ansatt representant, 2014–2017
- Medlem av eksamensutvalg, klagenemd, skikkethetsnemd
- Høgskoleråd og Arbeidsmiljøutvalget ved VID
- Studenttillitsvalgt, Vestfold sykepleiehøgskole, 1985–1987
Viktige styresaker i kommende valgperiode
- Samlokalisering: Jobbe for løsninger som ivaretar studenter og ansattes arbeidsdager på en god måte.
- Pedagogisk virksomhet. Opptatt av at pedagogisk virksomhet verdsettes like mye som forskningsarbeid.
- Drift av en høgskole. Etter ulike verv og stillinger (fagkoordinator, emnegruppeansvarlig, kullkontakt) har jeg opparbeidet god forståelse for hvordan en høgskole fungerer. Jeg tror det er viktig at høgskolestyret har representanter som har forståelse for dette.
- Henrik Petersheim
Stillingstittel
Controller/seniorkonsulent v. økonomiseksjon i avdeling for administrativ støtte.
Utdanningsbakgrunn
- BBA (Bachelor's degree in Business Administration) fra Høgskolen i Innlandet.
- Systemoperatør i Hærens sambandsbataljon
- Entreprenørskap-, økonomi- og sosialantropologiske fag fra videregående skole.
Arbeidserfaring
- Grunnlegger og markedssjef av Schoolface UB
- Systemoperatør i Hærens sambandsbataljon
- Daglig leder i Olav Petersheim gullsmedverksted AS
- Økonomi- og lønnskonsulent i VID
- Controller/konsulent i VID
- Controller/senior konsulent i VID
- Annet: Telefonselger, restaurantmedarbeider, deltidsansatt på Jacob's Holtet, barnehageassistent og lagerarbeider.
Viktige styresaker i kommende periode
Arbeidsintensiteten og grensesnittet med idealismen, i VID.
Vi er nå på tredje året i VID utviklingsreise. Kontinuerlige fusjoner og overtakelser krever stor omstillingsevne og arbeidsinnsats på alle nivåer, samt overtids- og merarbeid. VID er en ideell organisasjon med verdier og motto om et helhetlig menneskesyn, solidarisk engasjement og fremtidsrettet kunnskap, som er engasjert for mennesket – lokalt og globalt.
Jeg vil arbeide for at VIDs verdier og motto samtidig ivaretas internt i organisasjonens styringsform.
Det er lite tvil om at denne pågående fusjonsprosessen har påvirket arbeidsforholdene til de fleste i organisasjonen, og følgene har vært mange og varierte. Utgangspunktet for mitt kandidatur, er at jeg i min rolle som Controller i økonomiavdelingen, arbeider med kartleggingen av utviklingstrendene i VID og derfor også har muligheten til å fremme begrunnede endringsforslag med bakgrunn i dette.
En av de viktigste sakene for meg, er å tilrettelegge for rom til utvikling av arbeidsoppgavene, fremfor det som til nå har vært omstilling. Indikatorer på at dette er viktig, er selskapets økende bruk av innleid arbeidskraft, samt selskapets forsinkede ansettelser. Dette er noe jeg tolker som tegn på brannslukking, som følge av at det er mangel på tid til å håndtere gamle og nyvunne oppgaver. Om vi ikke fokuserer på dette, vil denne tendensen ytterligere forsterkes ved at flere ansettelser forsinkes, som igjen fører til mer overtid, merarbeid og ytterligere økt innleid arbeidskraft.
Sakene jeg vil legge frem, er primært arbeidsmiljørelaterte, da dette er grunnleggende i forhold til organisasjonens nye form, med nye kollegaer, arbeidsoppgaver, arbeidsplasser og vilkår. Neglisjering av disse faktorenes viktighet og påvirkning på VIDs ansatte, vil definitivt føre til redusert slagkraft i vår sektor.
Mitt mål som ansattrepresentant er dermed å være med å påvirke VIDs indre styrke, med å fokusere på å ivareta VIDs verdier og motto internt i organisasjonen, for å kunne møte fremtiden med fornyet iver og pågangsmot.
- Irene Hunskår
Stilling
Hovedbibliotekar, studiested Haraldsplass. Stiller som representant for teknisk/administrativt ansatte.
Utdanningsbakgrunn
- Bibliotekar frå Statens bibliotekhøgskole i Oslo (1982) med tillegg av studiar ved Universitetet i Bergen (litteraturvitenskap og informasjonsvitenskap 1977-1979). Can.mag. 1982.
- Master of Library & Informations Science (MLISc) fra Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) ved København Universitet, 2012.
Arbeidserfaring
Har jobba i mange ulike bibliotek i Bergen, mellom annet Høgskulen på Vestlandet 1994–2008. Har også jobba i det private næringsliv og hatt eige konsulentfirma. Tilsett som hovedbibliotekar på Haraldsplass sidan april 2008. I perioden 2008–2011 var eg leiar av biblioteka både på Betanien og Haraldsplass. Fast medlem av FOU-utvala ved dei to høgskolane.
Representant for dei tilsette i Høgskolestyret ved Haraldsplass sidan august 2011, og var med i interimstyret i VID i fusjonsprosessen høsten 2015. Fast medlem av styret i 2016; vararepresentant sidan nyvalget 2017. Har vore med i ulike styrer, både faglege, fagpolitiske og frivillige organisasjonar. Mellom anna:
- Bibliotekutvalget i Universitets- og høgskolerådet frå 1. januar 2013–2016.
- Spesialgruppen for Medisinske og Helsefaglige bibliotek i Norsk Bibliotekforening, frå 2012, leiar sidan 2015
- Helsebiblioteket sitt bibliotekutvalg 2011–2016
- Portalkonsortiet i BIBSYS – medlem av styret 2010–2013
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Bygge VID-kultur. Gode arbeidsforhold og betingelser for tilsette med mulighet for kompetanseheving og vidareutvikling for alle stillingskategoriar. Samtidig må vi ta med oss den lange historia som dei fusjonerte høgskulane har, og bygge vidare på dei verdiane og tradisjonane som finst.
Samlokalisering på dei ulike studiestadane for å oppnå synergiar og fremme godt samarbeid på tvers av tidlegare studiestader og studier. Dette gjeld både i utdanningane våre på alle nivå, men også for det administrative personalet. VID må bli ein synleg og attraktiv aktør innan høgare utdanning både lokalt og nasjonalt.
Vidareutvikling og konsolidering av VID. Mange viktige styringsdokument og arbeidsverktøy for dei tilsette i VID er komt på plass dei to siste åra. No må alle desse implementarast i organisasjonen og vidareutviklast slik at dei bidra til at VID fortsatt blir akkreditert som vitenskapelig høgskole og sikre VID ein god økonomi. Eg vil gjerne vere med å bidra i denne prosessen og som representant frå dei tilsette håpar eg å kunne bringe inn momenter og sjå til at tilsette sine innspel blir høyrt.
Eg håpar at min bakgrunn og erfaring som bibliotekar og undervisar kan vere med å bidra til gode løysingar som representant for alle tilsette i styret. I kraft av mi stilling og med erfaring frå høgskolestyret, har eg innsikt i både den faglege drifta med undervisning og forskning, og i administrasjonen av høgskolen.
- Joachim Hvoslef Krüger
Stilling
Rådgiver, teknisk/administrativ
Utdanningsbakgrunn
Hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen
Arbeidserfaring
- Vitenskapelig assistent ved Historisk institutt, Universitetet i Bergen
- Førstekonsulent ved Universitetet i Bergen, Griegakademiet, Institutt for musikk
- Rådgiver med ansvar for eksamen og vurdering ved Norges Musikkhøgskole
- Rådgiver og superbruker for Felles Studentsystem ved Fakultet for helsefag, OsloMet
- Rådgiver og superbruker for Felles Studentsystem ved Høyskolen Diakonova, nå VID Bergen
Jeg har 11 års erfaring fra studieadministrativt arbeid ved flere utdanningsinstitusjoner, både statlige og private. Jeg har også god erfaring fra tidligere styreverv ved blant annet Bergen Museum, Historisk institutt (Universitetet i Bergen), 17de Maikomitéen i Bergen, fagforening o.a. som har gitt meg innsikt i betydningen av gode innspill og vurderinger overfor ledelsen ved en institusjon.
Med erfaring fra fusjonen mellom høgskolene i Oslo og Akershus 2011 og deres sykepleierutdanninger, og nå fusjonen mellom Diakonova og VID 2018, ønsker jeg å bidra til en god prosess mot enhetlig utdanningsprofil, en felles identitet for VID som henter tyngde fra den rike historien til de enkelte studiestedene og å fremme VID som merkevare nasjonalt. Som representant fra både nyankomne Diakonova og studiested Bergen, ønsker jeg også å bidra til at alle studiesteder opplever seg hørt og sett i dette arbeidet.
Et hovedanliggende for meg vil være god prosess og informasjon til alle ansatte om sentrale prioriteringer, som for eksempel studieporteføljen de neste årene. Særlig med henblikk på lik utforming og opprettelsen av masterprogram for flere av dagens videreutdanninger. Det er viktig at VID prioriterer utdanning i tråd med behovene i norsk arbeidsliv. I dette inngår også forsvarlige og gode prosesser for teknisk/administrativt ansatte som skal forvalte sentrale deler av drift, rekruttering og gjennomføring på en best mulig måte. Faglig ansatte bør også ha god informasjon om hvor VID ønsker å investere kreftene i lang tid fremover. Viktig for meg er også en solid stemme til styret fra de administrativt ansatte, som trenger og gode prioriteringer av ressurser for anskaffelser, IT og opplæring for sikker drift og gode arbeidsforhold.
Viktig er det også at VID blir allment kjent som hovedaktør i utdannings-Norge, til hjelp for rekruttering av dyktige studenter. Det dreier seg om omdømme. Jeg ønsker å støtte videreutviklingen av godt og bredt samarbeid med utdanningsinstitusjoner og praksissteder internasjonalt, både for studentenes erfaring og forskningen ved VID sin del. Et godt omdømme som globalt orientert vil styrke VID både som studiested og forskningsinstitusjon. Det øker også høgskolens handlingsrom, for alle.
- Knut Alfsvåg
Stillingstittel
Professor i systematisk teologi ved Fakultet for teologi, diakoni og ledelse. Kandidat for vitenskapelig ansatte
Utdanningsbakgrunn
Cand. theol. fra Det teologiske menighetsfakultet 1980, praktisk-teologisk eksamen samme sted 1981. Doktorgrad fra Asian Graduate School of Theology 1995.
Arbeidserfaring
Feltprest 1982. Ansatt i Det Norske Misjonsselskap fra 1983, misjonsprest i Japan 1986–1999, lærer i kirkehistorie ved Kobe Lutheran Seminary fra 1989, fra 1995 professor. Fra 2000 førsteamanuensis ved Misjonshøgskolen, professor i systematisk teologi fra 2009. Ansattrepresentant i styret for Misjonshøgskolen siste periode før fusjonen. Har i den perioden som nå går ut, vært ansatt-representant i styret for VID.
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Når jeg stiller til valg for en ny periode, er det både fordi jeg synes det er viktig at noen bidrar til kontinuitet i styrearbeidet, og fordi jeg har funnet det interessant og meningsfullt å være med i styret. Som ansattrepresentant er det naturlig å ha et særlig fokus på ansattes arbeidssituasjon og styrets ansvar for de ansatte skal ha meningsfylte arbeidsoppgaver og et godt arbeidsmiljø. Som representant for de vitenskapelig ansatte vil jeg arbeide for at VID fortsatt skal være en institusjon som kjennetegnes av kvalitet i forskning og undervisning. En viktig oppgave i kommende styreperiode vil da være å bidra til at arbeidet med campusutvikling og nye romplaner gir løsninger som ivaretar trivsel og legger til rette for at ansatte fortsatt kan utføre faglig arbeid på høyt nivå.
- Maria Tendenes
Stilling
Rådgiver internasjonalisering (teknisk/administrativt ansatte)
Utdanningsbakgrunn
Mastergrad i globale studier
Arbeidserfaring
- 2007-10–2008-12: Stavanger kommune - Konsulent i vikariat (100 %) Personlig assistent for varaordfører og sekretær for bystyret.
- 2009-01–2009-06 - Stavanger kommune – Prosjektengasjement
- 2009-11–2010-12 Sola Kommune – Konsulent, vikar Konsulent i Servicetorget
- 2010-11–2012-06 Hå Kommune – Fritidsrådgiver og SLT-koordinator (100 %)
- 2012-07–dags dato VID – Studieveileder / rådgiver internasjonalisering
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Jeg er særlig opptatt av VIDs rolle som en samfunnsaktør med en tydelig medmenneskelig stemme, både nasjonalt og globalt. For meg er det viktig at VID-signaturen er tydelig i alle utdanningsløp.
For at VID skal nå sine høye ambisjoner om å være en kvalitetsinstitusjon med et foretrukket studie- og arbeidsmiljø blant potensielle studenter og ansatte, er det viktig med gode rutiner og felles strategier for kompetanseutvikling for alle. Jeg vil fremheve viktigheten av videreutdanning også hos teknisk-administrativ ansatte, og samtidig fremholde mulighetene for internasjonale utvekslingsopphold som et ledd i kompetansehevingstiltak for alle ansatte.
En av de viktigste sakene i den kommende perioden vil være eksternfinansiert forskning, og hvordan man kan sørge for at denne forskningen kommer utdanningsprogrammene til gode. Det er viktig at VID lykkes med internasjonalt finansierte forskningsprosjekt som Horisont 2020/Horisont Europa, men det er vel så viktig at forskningen kommer til nytte i de ulike utdanningsprogrammene. Slik kan vi sørge for gode, kvalitetssikrede og forskningsbaserte utdanningstilbud. Jeg ser gjerne synergier mellom internasjonale utdanningsprosjekter gjennom Erasmus+ og større forskningsprosjekter finansiert av EU.
- Morten Lystrup
Stillingstittel
Høgskolelektor, fagansvarlig videreutdanning i veiledning, Fakultet for helsefag, Bergen, verneombud Haraldsplass
Utdanningsbakgrunn
Cand teol, videreutdanning i veiledning og gestaltterapi.
Arbeidserfaring
Menighetsprest på Askøy, leder av Frivillighetssentralen, studentprest, høgskolelektor, styreleder Askøy behandlingssenter (Blå Kors og styreleder Kalfarhuset (Kirkens sosialtjeneste).
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Viktige saker for styret fremover mener jeg er oppfølgingen av arbeidsmiljøundersøkelsen, arbeidet med samlokaliseringen i Bergen og integrering av Diakonova i VID. Det er viktig at vi får til gode prosesser som ivaretar et godt arbeidsmiljø, både fysisk og psykososialt. Det styrker VIDs posisjon både som en vitenskapelig og en diakonal stemme inn i et samfunn i sterk endring. Det er viktig at institusjonens etiske profil ivaretas, styrkes og synliggjøres i offentligheten. For at dette skal være mulig, også fremover er det avgjørende viktig at personalet identifiserer seg med og er stolte av institusjonen vi arbeider i. Vi har et godt utgangspunkt, er kommet godt i gang. Men det er de neste årene som vil vise om vi lykkes som VID.
- Randi Synnøve Tjernæs
Stillingstittel
Lektor i diakoni og sjelesorg, jeg stiller som representant for vitenskapelige ansatte
Utdanningsbakgrunn
Sosionom, diakon, lektor i diakoni og sjelesorg
Arbeidserfaring
Sosionom, Diakon, sjelesørger, lektor på Diakonova fra 2004, lektor i VID 2018 (50 % ved Fakultet diakoni, teologi og ledelse og 50 % ved Fakultet for sosialt arbeid).
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode:
Jeg har ikke noen enkeltstående saker jeg tenker er viktig, men noen punkter som vil være gjennomgående viktig for meg å fremme i VIDs styre.
VID er en spennende ny utdanningsinstitusjon, som har en viktig historie å forvalte inn i fremtiden. Jeg ønsker å være med på å skape utdanninger som er verdibevisste, innovative, og forskningsbaserte inn i en fremtid som kommer til å kreve mye av våre studenter. Jeg tror at VID kan være med på å skape en forskjell inn i fremtidens velferdsstat, og bidra til å utvikle stemmer som kan bli ledende både innenfor helse- og sosialsektoren, kirke og samfunn.For at dette skal kunne være mulig, så ønsker jeg å være med å legge til rette for at VID skal være et godt sted å arbeide for alle. Som ansattes representant ønsker jeg å fremme de ansattes rettigheter, muligheter og behov. Trivsel og glede i VID vil påvirke muligheten for å bli det sterke tverrfaglige miljøet vi ønsker. Her vil alt fra de fysiske omgivelsene, FOU tid, og vekt på de ulike profesjonene være viktig.
Jeg ønsker også å bidra til at det verdigrunnlaget vi er fundert på vil fortsette å bli formulert og lagt til grunn for avgjørelser. Dette verdigrunnlaget vil aldri bli utdatert. Det viktige er å kle det i et språk som kommuniserer med vår tid.
Jeg har hatt ulike styreverv tidligere, og det er god erfaring å ha med seg inn i høgskolestyret.
- Solveig Apelthun
Stilling
Rådgiver og stiller som representant for teknisk/administrativt ansatte.
Utdanningsbakgrunn
På videregående gikk jeg på allmennfag med studieretning reiseliv. Jeg var student ved både Universitetet i Bergen og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, har bachelor i psykologi og studerte videre på master i psykologi med spesialisering i sosialpsykologi. I studieporteføljen har jeg også personalpsykologi, arbeids- og organisasjonspsykologi samt politikk og forvaltning. Jeg har på hobbybasis tatt spanskkurs og datakurs på Folkeuniversitetet.
Arbeidserfaring
I studietiden hadde jeg sommerjobb i 6 år hos et guidebyrå i Bergen og ytterligere 6 år som bookingsjef i samme bedrift. Jeg er Autorisert Bergensguide® og har hatt gleden av å guide turister fra mange ulike nasjoner i Vestlandets hovedstad. Etter årene i reiselivet ønsket jeg å utvide min arbeidskompetanse og gikk over til Det psykologiske fakultet på Universitetet i Bergen hvor jeg først jobbet med studieadministrasjon på psykologiutdanningen og deretter 5 år med forskningsadministrasjon ved samme fakultet. Jeg startet som rådgiver i VID våren 2017. I tillegg til fakultetsadministrasjon er jeg sekretær for Klagenemnda i VID og representant for VID i nettverksgruppen skole- og rådgivere hos Utdanning i Bergen.
Viktige styresaker for valgperioden
På bakgrunn av VIDs verdier, helhetlig menneskesyn, solidarisk engasjement og fremtidsrettet kunnskap, er VIDs motto Engasjert for mennesket – lokalt og globalt. Dette er gode verdier, men som likevel kan være utfordrende for den enkelte å implementere. Derfor er det viktig med godt samarbeid i utstrakt grad på tvers i ulike prosesser.
Med utdanningsretningen min i grunn er jeg blant annet engasjert av å tilrettelegge for gode psykososiale forhold på arbeidsplassen slik at vi som ansatt og medmenneske har de beste forutsetninger for å integrere og operasjonalisere VIDs verdier i arbeidshverdagen. Tilrettelegging for og tilbud om eksempelvis felles- eller egentrening og et variert og sunt kantinetilbud vil gi økt trivsel og helse for ansatte og studenter. Dersom slike type saker kan adresseres i høgskolestyret, kan vi kanskje få til et enda bedre tilbud enn i dag.
Med erfaring fra åpne kontorlandskap og cellekontor er jeg naturligvis opptatt av utformingen av lokaler for Campus Bergen gjennom samlokaliseringen av studiestedene Betanien og Haraldsplass. At arbeidsplassene blir tilpasset arbeidsoppgavenes art for teknisk/administrativt- og vitenskapelige ansatte, vil være av stor betydning for trivsel og bidra til å legge grunnlaget for godt samarbeid mellom enhetene og campusene.
Jeg håper på muligheten til å sitte i høgskolestyret som representant for teknisk/administrativt ansatte på alle campus i VID og anser dette som en mulighet til å fremme synspunkt på relevante saker. Mitt motto er trivsel og positiv kommunikasjon for fruktbart samarbeid på tvers av stillingskategori og enhetstilhørighet.
- Trude Haugland
Førsteamanuensis på Master og videreutdanning, campus Diakonova. Jeg stiller som representant for vitenskapelige ansatte.
Education
- University of Bergen, Faculty of Medicine; PhD June 2013
- University of Oslo Institute of Nursing Science; Master of Nursing Science 1999
- University of Oslo Undergraduate specialization in education 1993
- University of Oslo Examen Philosophicum 1992
- Oslo University College Registered Nurse 1981
Visiting Scholar
- University of Illinois at Chicago Sept – Dec 2016
- Specialized research program University of California San Francisco Department of Family Health Care Nursing September 2008 – April 2009
Work Experience
- Associate professor 20% Inland University of applied sciences, Elverum Febr. 1. 2018 -
- Associate professor Diakonova University College 1.8.2014 -
- Researcher/project leader Institute of Nursing Science University of Oslo 2011–2014
- Assistant professor 20 % Section of Health Care Institute of Nursing Science and Health Care University of Oslo March 2007 – September 2007
- Research Nurse Medical Department Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 5. 5.2003–31.12.2013
- Lecturer in ICU Nursing Department of intensive care education 1.1.2002–04.05.2003
- Lovisenberg Diaconal University College, Oslo Section Head Nurse Section for thoracic surgery Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 15.2.2000 - 31.12.2001
- Specialized Nurse for children with congestive heart failure, Section for thoracic surgery Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 1.1.1999–14.2.2000
- Lecturer in Nursing, Department of children diseases Continuing nursing education in children Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 15.8.1997–31.12.98
- Registered Nurse/intensive care nurse Section for thoracic surgery, intensive care unit Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 1.9.1987–14.08.97
- Registered Nurse Department of Gastroenterological surgery Rikshospitalet HF University Hospital, Oslo 1.1.1981–30.08.87
Viktige styresaker for valgperioden
Sykepleierutdanningen er den største av profesjonsutdanningene ved VID, både med hensyn til videreutdanninger og masterløp. For å styrke disse utdanningene i konkuranse med de andre høgskolene i vårt distrikt, ønsker jeg å fremme omtalen av sykepleierstudiene i det offentlige rom. Videre har jeg et ønske om å styrke kvaliteten på bade BA-nivå og masternivå i profesjonsutdanningene slik at VID sine studenter til enhver tid er konkuransedyktige med studenter fra andre høgskoler og universiteter. Økonomi og kvalityet blir ofte satt opp mot hverandre, og jeg vil representere og arbeide frem kvalitet i utdanningene. Jeg ønsker å jobbe for en mer transparent, bottom to top styrt høgskole.
Publisert av Gry Bodil K. Juliussen. Dato: 6. juni 2018.