Kandidater til valg av nye ansattrepresentanter til høgskolestyret for 2022-2024
Kandidater til valg av nye ansattrepresentanter til høgskolestyret for 2022-2024
Det skal velges inn to kandidater fra vitenskapelig personale og en kandidat fra administrativt personale. Det skal også være et varamedlem for hver av disse to gruppene, altså en vitenskapelig ansatt varamedlem og en administrativt ansatt varamedlem. Styreperioden varer fra 1. august 2022 og ut 2024.
Det skal velges inn to kandidater fra vitenskapelig personale og en kandidat fra administrativt personale. Det skal også være et varamedlem for hver av disse to gruppene, altså en vitenskapelig ansatt varamedlem og en administrativt ansatt varamedlem. Styreperioden varer fra 1. august 2022 og ut 2024.

Alle ansatte i fast stilling, eller midlertidig stilling med varighet over 6 måneder, og som har minimum 50 % stilling, er stemmeberettiget. Valget gjennomføres onsdag 22. juni fra kl.08:00 til torsdag 23. juni kl.16:00. Alle stemmerberettigede mottar mail med link til valget før valget starter. Stemmeberettigede avgir tre stemmer tilsammen: Man stemmer på to vitenskapelige kandidater og på en administrativ kandidat. Opptelling av stemmer vil skje i henhold til Reglement for valg av ansatte til styret for VID vedtatt i AU 4. mars 2022. Resultat av valget blir publisert på nettsidene for ansatte fredag 24. juni etter at valgstyret har gått gjennom valgresultatet og godkjent dette.
Under finner dere en presentasjon av kandidatene (i alfabetisk rekkefølge) som dere kan stemme på. Det er angitt om kandidaten representerer vitenskapelig personale eller administrativt personale.
Kandidater
- Anne Kristine Dalene
Representerer vitenskapelige ansatte
Høgskolelektor
Fakultet for helsefag – institutt for sykepleie
- Arne Rosnes
Stilling
E-læringsrådgiver ved SLIPP (teknisk/administrativt ansatte)
Utdanningsbakgrunn
Tverrfaglig utdannelse med treårig ingeniørhøgskole, Mastergrad i kommunikasjon og påbygg innen organisasjonspsykologi og pedagogikk (PPU)
Arbeidserfaring
- 2020-d.d E-læringsrådgiver, VID (Stavanger/Sandnes)
- 2013-2020 Konseptutvikler og pedagog, Blå Mediamentor AS
- 2008-2013 Prosjektleder/Manusforfatter, Mintra Trainingportal AS
- 2007-2008 Public Information consultant, (United Nations World Food Programme, Madagascar)
- 2004-2006 Informasjonskonsulent og webredaktør, Det Norske Misjonsselskap (NMS)
- 2003-2004 Communication Coordinator, East Jerusalem YMCA, Palestine
- 1999-2003 Informasjonsleder Norges KFUM-Speidere
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Jeg er opptatt av at VID skal bli et foretrukket studiested innenfor våre utdanningsprogram og at vi derfor må ha fokus på studentene og deres utdanningsprogram. Jeg vil også jobbe for at VID skal være et godt sted å jobbe for både vitenskapelig og administrativt ansatte, og at ansatte opplever å være deltakende i de prosessene som angår dem.
- Geraldine Salvador
Stillingstittel
Teamleder/Seniorrådgiver for prosjektstøtte ved VID, Seksjon for forskningsadministrasjon. Stiller som kandidat til representant for administrativt ansatte.
Utdanningsbakgrunn
Siviløkonom: Master of Science in Business and Economics, Handelshøyskolen BI, 2005. Spesialiseringsfelt innenfor strategi.
Arbeidserfaring
Jeg har jobbet i seksjon for forskningsadministrasjon ved VID vitenskapelige høgskole siden februar 2021. Jeg kom fra Lovisenberg diakonale høgskole hvor jeg hadde ansvar for høgskolens økonomi sammen med høgskoledirektøren.
Her på VID støtter jeg opp ekstern finansierte prosjekter ved å yte service administrativt, knytter opp andre ressurser ved behov, gir råd, sikrer effektivitet og en jevn arbeidsflyt på forskningsprosjekter på tvers av høgskolen, dette uavhengig av finansieringskilde. Jeg streber etter å forbedre og bygge infrastruktur i forskningsadministrasjonen til fordel for alle ansatte som har behov for dette innenfor våre fem campus.
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
- Styrke og støtte forskning og forskningsstøtte på høyt nivå
- Strebe for godt miljø for studenter og ansatte
- Nye campus- Hvordan fungerer de nye byggene for studentene og de ansatte? Samt bygging av VID Oslo.
- Videre digitalisering, effektivisering og profesjonalisering av arbeidsprosesser
- Videre vekstambisjoner mot å bli universitet
- Annerkjennelse nasjonalt og internasjonalt
- God økonomistyring
- Strategi som er gjennomførbar og inkluderende for hele VID
- Hege Sjølie
Stillingstittel
Førsteamanuensis. Stiller som kandidat for vitenskapelig ansatte.
Utdanningsbakgrunn
- PhD ved Psykologisk fakultet, Universitetet i Bergen, 2014
- Cand.Polit. i sosiologi ved Universitetet i Oslo, 2001
- Cand. Mag. ved Universitetet i Oslo, 1996
Arbeidserfaring
- VID Førsteamanuensis ved Fakultet for helsefag, Programansvar Videreutdanning for psykisk helsearbeid, 2021
- Tidsskrift for psykisk helsearbeid, Universitetsforlaget, Ansvarlig redaktør
- OsloMet - storbyuniversitetet, Høyskolelektor/Førsteamanuensis ved Fakultet for helsefag
- Høyskolen i Buskerud, Stipendiat ved Avdeling for helsefag
- Aker sykehus, Follo DPS, Rådgiver for forskning og fagutvikling
Viktige saker for VID i kommende valgperiode
- Pedagogisk virksomhet – Kvalitet og utvikling av utdanning, både innen etablerte og i nye utdanninger, på tvers av campus, og i de digitale tilbudene vi gir.
- Kultur og arbeidsmiljø – Gode samhandlingskulturer innenfor fagmiljøer og på tvers av fag, fører til kvalitet og kreativitet i det vi produserer av undervisning og forskning.
- Samfunnsoppdraget lokalt og globalt gir VID en posisjon i feltet som er forskjellig fra andre høyskoler og universitet. Den egenarten kan dyrkes enda mer frem til en felles identitet i utdanning, forskning og møter med praksis.
- Hugrun Osk Gudjonsdottir
Stillingstittel
Rådgiver – 70% Senter for interkulturell kommunikasjon (SIK) og 30% Seksjon for forskningsadministrasjon (SFA), studiested Stavanger. Stiller som representant for teknisk/administrativt ansatte.
Utdanningsbakgrunn
Master i Kulturell ledelse, Bifröst universitet (Island), 2016
Bachelor i Sosialantropologi, Universitetet på Island, 2011
Arbeidserfaring
Jeg har jobbet på Senter for Interkulturell kommunikasjon (SIK) fra 2016, først som forskningsassistent, men fra høsten 2020 har jeg jobbet som rådgiver ved både SIK og Seksjon for forskningsadministrasjonen (SFA). Jeg har erfaring både fra forskningsmiljøet og den administrative siden ved VID. Jeg har jobbet med forskere ved å skrive søknader og rapporter og har hatt administrativt ansvar for prosjekter på SIK. På SFA jobber jeg i Ph.D-støtteteamet og har blitt godt kjent med doktorgradsutdanningen ved VID. Før jeg ble ansatt i VID har jeg blant annet jobbet som resepsjonist og kontormedarbeider på flere ulike arbeidsplasser, jeg har jobbet med rekrutteringsarbeid for nye UN Women faddere og jobbet i fiskefabrikk på Island.
Kort presentasjon av hva du mener er viktige styresaker i VID i kommende valgperiode
Jeg ønsker å sette fokus på de ansattes arbeidsforhold og bidra til en felles VID-kultur.
- Flerspråklige og flerkulturelle ansatte ved VID: Jeg ønsker å bidra til at alle på VID føler seg inkludert. VID har i løpet av de siste årene blitt et enda mer flerkulturelt og flerspråklig arbeidssted, men mye av kommunikasjonen og informasjon på nettsidene foregår kun på norsk. Mitt ønske er å bidra til at VID har en plan for god og tilrettelagt kommunikasjonen med alle sine ansatte fremover.
- Samlokalisering ved VID: Jeg har arbeidserfaring fra Norge og fra Island innen ulike bransjer og har opplevd ulike arbeidskulturer. Jeg har opplevd fusjonering av arbeidsplasser og har hatt både gode og dårlige opplevelser av det. Det tar tid å bygge felles arbeidskultur, og arbeidet med samlokaliseringen slutter ikke etter at de ansatte har flyttet inn i ny campus. Det er viktig å jobbe sammen om å bygge en ny felles kultur på arbeidsstedene, og derfor tror jeg at fokus på samlokaliseringen blir en veldig viktig del i den kommende perioden også.
- Miljø på tvers av campuser: VID har flere campuser, og det er viktig at alle arbeidsplasser opplever at de er en likeverdig del av VID. De har ulik nærhet til sentraladministrasjonen, men alle ansatte bidrar til å gjøre VID til det de er.
- Joar Haga
Stillingstittel
Førsteamanuensis i kyrkjehistorie ved Fakultet for teologi, diakoni og ledelse. Kandidat for vitenskapeleg tilsette.
Utdanningsbakgrunn
Cand. theol frå MF Vitenskapelig høgskole 2000, praktisk-teologisk eksamen frå MHS 2012. Doktorgrad ved MF 2011.
Arbeidserfaring
Teologisk konsulent Mellomkyrkjeleg råd 2000-2002. Fagleg sekretær i Lærenemnd for Den norske kyrkja 2002-2005. Førsteamanuensis i kyrkjehistorie NLA frå 2011. Post. doc. i NRF-prosjektet «Tracing the Jerusalem code» (MF) 2016-2019. Førsteamanuensis i kyrkjehistorie ved VID frå 2019.
Viktige styresaker
Eg vurderer utvikling av eit godt arbeidsmiljø for dei tilsette som avgjerande for styrearbeid, både når det gjeld dei daglege oppgåvene og i eit langsiktig institusjonelt perspektiv. Vil ein vera universitet vert det viktig å leggje til rette for forsking og undervisning. Ein bør måla dette på om ein er ein attraktiv arbeidsplass for nye medarbeidarar. Som engasjert styremedlem i fagforeiningsarbeid vil eg seia at perspektivet frå dei tilsette er avgjerande, og eg vil arbeide for større demokratisk medverknad i leiinga av organisasjonen.
- Kari Røykenes
Stillingstittel
Førsteamanuensis. Stiller som kandidat for vitenskapelige ansatte.
Utdanningsbakgrunn
- Doktorgrad i pedagogikk, Universitet i Bergen, 2015
- Mastergrad i pedagogikk med fokus på ledelse, Norsk lærerakademi, 2005
- Bachelorgrad i pedagogikk, Norsk lærerakademi, Bergen, 1992
- Praksis pedagogisk utdanning, 1992
- Videreutdanning i katastrofesykepleie, Drammen sykepleierhøgskole, 1989
- Grunnutdanning i sykepleie, Betanien sykepleierhøgskole, 1984
Arbeidserfaring
- Høgskolelærer, høgskolelektor, førsteamanuensis, Betanien sykepleierhøgskole /VID i tidsrommet 1997-dd
- Konstituert prodekan fakultet for helsefag, VID, 2016-17
- Avdelingssykepleier generell indremedisin Haraldsplass diakonale sykehus, 1993-96
- Sykepleier akuttmottak og nattavdelingssykepleier, Haraldsplass diakonale sykehus, 1996-97 og 1986-1991 (kombinert stilling i perioden 1989-1991)
- Høgskolelærer Diakonissehjemmets høgskole, 1989-93
- Sykepleier, kirurgisk avdeling, Molde sykehus, 1985-86
Viktige styresaker i kommende valgperiode
VID er på mangemåter inne i en spennende, men også utfordrende tid. Vi er på vei mot å bli universitet med de muligheter som det medfører. Vi vokser og endrer oss også på andre områder, blant annet utvidet studieportefølje og ny organisering. Flere ansatte opplever trolig at det til tider går «litt for fort i svingene». En utfordring jeg ser er at det kan bli et skille mellom våre ambisjoner og det våre ansatte erfarer i sitt daglige arbeid. Et viktig mål er derfor å ta signalene fra ansatte på alvor selv om vi er fremoverlent og ambisiøse, også stille spørsmål hvor raskt endringene skal skje. I tillegg mener jeg at et sentralt mål for styret i VID er å ikke glemme hvor vi kommer fra og hvilken solid diakonal historie vi bærer med oss. Dette er verdier som VID bygger på og det er viktig å ikke glemme i arbeidet med å utvikle oss videre. Verdiene er ikke bare rettet utad, men også innad i møtet med kollegaer.
Ny campus ved Bergen er tatt i bruk, og snart åpner ny campus i Stavanger. Nye campuser som åpner opp for andre pedagogiske metoder er spennende. Likevel kan det nok det å undervise på nye måter oppleves som en ekstra utfordring i en ellers så travel hverdag. Dette er også områder jeg mener er av betydning fremover.
For at arbeidet skal lykkes, er vi også avhengig av rett kompetanse på alle nivå. Det er derfor viktig at alle som er ansatt ved VID erfarer at de har den kompetansen de trenger for å utføre arbeidet på en god måte. Nyrekruttering er viktig, men like viktig er ansatte som alt er i et arbeidsforhold og vi bør tilstrebe at de ønsker å bli værende i jobben i mange år fremover.
- Kristin Tuven
Stillingstittel
Høgskolelektor
Utdanningsbakgrunn
- Master i Helsefag, UiB, Sykepleievitenskap (2009)
- Videreutdanning i praksisveiledning, Høgskolen i Finnmark (2001)
- Sykepleie, HiNT Høyskolen i Nord-Trøndelag (1996)
Arbeidserfaring
- Høgskolelektor ved Bachelorutdanninga i sykepleie, HDH /VID (2009 – d.d)
- Sykepleier, Haukeland universitetssjukehus, Helse Bergen (2003-2009)
- Sykepleier, Kirkenes sykehus (1996-2003)
Verv
- Tillitsvald NSF (1996-1997)
- Pårørenderepresentant, Erfaringspanelet for psykisk helse og rus, Helse Bergen (2015 – d.d.)
- Pårørenderepresentant, Brukerpanelet Alrek helseklynge (2018 – d.d.)
- Trusopplæringsutvalget, ved Alversund, Seim og Lygra sokn (2018- d.d.)
Viktige styresaker kommende valgperiode
- For å kunne utdanna morgondagens profesjonsutøvarar treng VID å utvikla og fornya seg som utdannings- og forskningsinstitusjon, samstundes er det viktig å bevare og foredle kvaliteter og særpreg som eksisterer ved VID. Universitetssatsninga er naudsynt, men sjølve satsninga må ikkje gå på bekostning av kvaliteten på VID sin kjernevirksomhet, bachelorutdanningane. Eg ynsker som ansattrepresentant å bidra til ei universitetssatsning som styrker og ivaretar heile VID sin virksomhet.
- VID er ein solid organisasjon med mangfaldig kompetanse fordelt på ulike lokalisasjonar, fag- og forskningsmiljø. Samstundes er VID ein ung organisasjon, og arbeidet med å utvikle funksjonelle strukturar og kultur for samarbeid og deling internt i organisasjonen vert viktig i åra framover. Samarbeid på tvers bør derimot ikkje være eit mål i seg sjølv, men må utformast og foregå slik at det tener sjølve formålet; å styrke og utvikle utdanningane og forskninga som foregår ved VID.
- Fortsette integrasjonsarbeidet i kjølvatnet av fusjonen og samlokalisering på Campuser, deriblant utviklinga av funksjonelle og forutsigbare strukturer og støttesystem for VID sin undervisning- og forskningsvirksomhet. Samstundes meiner eg det er viktig at VID arbeider strategisk for å styrka sin posisjon som ein relevant aktør og aktuell samarbeidspartner lokalt ved dei enkelte studiestadene, samt nasjonalt og internasjonalt.
- VID sine ulike utdanninger har hatt eit godt omdøme og dei tilsette har både fagleg stolthet og ansvarsfølelse for kvaliteten ved virksomheten. Eg vil arbeide for at VID skal fortsette å være ein institusjon som tilsette og studenter ynsker å søke seg til og være ved. Eg ynsker å bidra til at VID arbeider målbevisst med ulike kvaliteter ved utdanningane og forskninga vår. Eg ynsker å bidra til å skapa gode arbeids- og studiemiljø for tilsette og studenter, samt utvikla campusene til arenaer for læring, oppdaging, kritisk refleksjon, dannelse, samskapning og fellesskap - slik at VID også i framtida kan svare ut vårt diakonale samfunnsoppdrag.
- Steinar Grande
Representerer teknisk/administrativt
Seniorkonsulent, IT-seksjonen
Publisert av Christine Vatnøy. Dato: 21. juni 2022.