Om oss

  Historie

  Den 1. januar 2016 fusjonerte Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen til VID vitenskapelige høgskole.

  Diakonhjemmet Høgskole, Oslo og Sandnes

  Diakonhjemmets historie fra 1890: Diakonhjemmets grunnleggere ivret for en gjenfødelse av det de kalte for urkirkens skjønneste egenskap: Diakonien, menighetenes innsats for mennesker i nød.

  Les mer om Diakonhjemmet Høgskole

  Haraldsplass diakonale høgskole, Bergen

  I 1871 sender Cathinka Guldberg to diakonisser til Bergen for å begynne arbeid der. I 1873 etablerer de et diakonissehjem som en stasjon under diakonissehuset i Christiania, og 1. mai 1918 tok Bergen Diakonissehjem i mot sin første elev, Anna Bysheim.

  Les mer om Haraldsplass diakonale høgskole

  Høgskolen Betanien, Bergen

  Betanien åpnet 1. oktober 1923 egen sykepleierskole i Kalfaret. Skolen startet med grunnutdanning for sykepleiere og har senere også fått videreutdanning for sykepleiere innen blant annet aldring og eldreomsorg, kreftsykepleie og nasjonal paramedic-utdanning for ambulansepersonell.

  Les mer om Høgskolen Betanien

  Misjonshøgskolen, Stavanger

  Misjonshøgskolen ble grunnlagt i 1843 og er dermed den tredje eldste institusjonen for høyere utdanning i Norge, etter Krigsskolen (1750) og Universitetet i Oslo (1811).

  Les mer om Misjonshøgskolen