Studier • Samfunn • Årsstudium
Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft
Er du nysgjerrig på andre kulturer og interessert i spørsmål knyttet til globalisering, mangfold og bærekraft? I en stadig mer globalisert verden er det viktig med kompetanse i interkulturell forståelse. Dette er relevant i mange yrker i både privat og offentlig sektor. Årsstudiet i interkulturell kompetanse og bærekraft kan inngå som et studieår (60 studiepoeng) i Bachelor i sosial bærekraft.

-
Stavanger (Heltid)
- Studiested Stavanger
- Studiestart 14. august 2023
- Søknadstart 1. februar 2023
- Søknadsfrist 15. april 2023
- Programkode IKB
- Studiepoeng 60
- Studieform Heltid
- Studiets lengde 1
- Støttes av lånekassen Ja
- Studieplasser 20
- Undervisningsspråk Norsk
Priser
- Semesteravgift NOK 535
- Kopiavgift/studentråd NOK 320
- Studieavgift NOK 6800
- Administrasjonsgebyr NOK 39
- Totalt per semester NOK 7694
Programansvarlig
Søk opptak
Årsstudium i interkulturell kompetanse og bærekraft Heltid Stavanger (IKB)
Poenggrense
Ordinær kvote: Alle
Kvote i førstegangsvitnemål: AlleOpptakskrav
Generell studiekompetanse. Les om generell studiekompetanse på Samordna opptak.
Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Les om realkompetanse på våre opptakssider.
Mer informasjon
Har du spørsmål om opptak, ta kontakt med Kristoffer Mällberg, studiekonsulent, Stavanger, telefon: +47 400 32 684, e-post: kristoffer.mallberg@vid.no
Årsstudiet i Interkulturell kompetanse og bærekraft tar utgangspunkt i globaliseringsprosesser, migrasjon og et samfunn som i økende grad er preget av kulturelt mangfold.
Spørsmål og svar
-
Hva lærer du?
Studiet fokuserer på hvordan sosial bærekraft kan bidra til å forstå dynamikken som oppstår når enkeltindivider og organisasjoner skal samarbeide på tvers av kulturelle, geografiske og økonomiske skillelinjer for om mulig skape bærekraftige samfunnsendringer. Gjennom årsstudiet får studentene ta del i spennende diskusjoner om dagsaktuelle tema, og de får møte forelesere med mye internasjonal erfaring.
Begrepene mangfold, interkulturell kompetanse, globalisering og bærekraftig utvikling blir grundig behandlet og gir studentene kunnskap som i dag er etterspurt hos mange arbeidsgivere, lokalt og globalt.
-
Hvordan er studiet organisert?
Undervisningen vil være en kombinasjon av samlingsuker og nettundervisning.
Det blir én samlingsuke på VIDs campus i Stavanger pr. semester. Høst 23 blir det samlingsuke i Stavanger i uke 36, 4.-8. september (mandag- fredag). Dato for samlingsuke vår 24 er foreløpig ikke fastsatt. Samlingsuken har krav om obligatorisk tilstedeværelse og du må selv ordne med overnatting og betale for reise og opphold.
I tillegg blir det nettundervisning på Zoom hver uke, ca. to ettermiddager/kvelder fra en til tre skoletimer, og én lunsjsamling (kl. 11-12). Du vil også være nettleksjoner (videoforelesninger) som du kan se når det passer best for deg.
Det legges stor vekt på studentaktiv læring med varierte arbeids- og vurderingsformer. Noen undervisningsaktiviteter vil være knyttet til obligatoriske arbeidskrav og vil kreve at du er til stede i den digitale undervisningen.
Studiet er et fulltidsstudium.
I vårsemesteret får du tilbud om å være med på et fire ukers studieopphold til et afrikansk land, som regel Madagaskar. Studieoppholdet er en del av emnet Medborgerskap - lokalt og globalt. Du får undervisning ved et av landets universiteter, gjør feltarbeid og får delta på spennende ekskursjoner. Du kommer tett på landets kultur og tradisjoner og får mange flotte opplevelser. Det er mulig å søke Lånekassen om et reisestipend som vil dekke deler av reiseutgiftene til turen. Det vil være alternativ for studenter som ikke ønsker å delta på studietur.
-
Mulighet for videre utdanning
Studiet kan tas som et selvstendig årsstudium, eller det kan inngå som et studieår (60 studiepoeng) i Bachelor i sosial bærekraft. Bachelor i sosial bærekraft gir igjen muligheter for opptak til ulike masterutdanninger. Noen velger å ta årsstudiet i tillegg til annen profesjonsutdanning for å øke sin faglige kompetanse i møte med det flerkulturelle Norge.