Pedagogikk og politikk
Pedagogikk og politikk
Emnet problematiserer og viser dilemma knyttet til forholdet mellom pedagogikk og politikk både i dagens samfunn og historisk.
Emnet problematiserer og viser dilemma knyttet til forholdet mellom pedagogikk og politikk både i dagens samfunn og historisk.
Eksistensielle spørsmål som rettferdig fordeling av goder, det felles gode, mangfold, bærekraft og sosial bærekraft betinger at man bidrar i politiske og pedagogiske forhandlinger om en felles framtid. Emnet behandler det gjensidige forholdet mellom pedagogikk, utdanning, politikk og samfunn, og drøfter rammer for pedagogisk virksomhet i skole og samfunn.
Studenten får i emnet innsikt i ulike måter å se demokrati og demokratiske prosesser i dag og drøfter dilemma som setter demokrati og felles goder under press. Tematikker som NPM, konkurranse, økonomi, «fake news», polarisering, effektivisering og fragmentering er sentrale. Er sentralt formål er å peke på at globalt mangfold, økologiske dilemma og ulikhet i interesser og verdier krever demokratisk innsikt og handlekraft når det gjelder demokratiet som verdi, praksis og ide.
Undervisning
Kurset er samlings- og nettbasert og består av én obligatorisk samlingsuke på campus i Stavanger (mandag- torsdag) og undervisning/ studentaktivitet i sanntid på zoom.
Oppstart januar 2023. Dato for samlingssuke kommer.
Emneansvarlig
Tone Sævi, professor i pedagogikk ved VID.
Last ned
Fakta og priser
Type enkeltemne
NettstudiumSamlingsbasert
Pris
Kr 7019.Semsteravgift 460, kopiavgift/studentråd 320, administrasjonsgebyr kr 39 og studieavgift 6200
Opptakskrav
Generell studiekompetanse. Les om generell studiekompetanse på Samordna opptak.
Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Les om realkompetanse på våre opptakssider.
Dersom du har spørsmål om opptak, kontakt opptak@vid.no
Opptak er lukket
