Nyheter

10 tips til studenter i karantene

10 tips til studenter i karantene

10 tips til studenter i karantene

Vi har hørt det før. "Benytt tiden til å ta en stor rengjøring, bak noe digg, se den nyeste Netflix-serien." Det er gode tips, men ikke så gode at vi vil gjøre det uendelig mange ganger. Vi har derfor samlet ti kreative forslag til hva du kan gjøre mens du er i karantene.

1. Digital kollokvie

De fleste studenter har hjemmekontor om dagen. For de fleste innebærer dette stort sett lesing og skriving. Hva med å ha en digital kollokvie? Du kan samle noen studievenner på Skype, FaceTime, Teams eller lignende for en kollokvie med gode diskusjoner og ideutveksling.

2. Digital lunsj

Sett av tid til en ordentlig lunsj hver dag. Hva med å spise sammen med venner over Skype? Hjernen klarer tross alt bare å fokusere på pensum i en gitt tid før den må ha en pause. Få tankene over på noe annet mens du spiser lunsj og fornyer kreftene til neste studieøkt.

3. Virtuelle tours

Flere verdenskjente museer, akvarier og operaer tilbyr online tours. Hva med å besøke Louvre fra din egen stue? Eller kanskje du vil besøke Tate Mordern fra kjøkkenet? Har du andre ønsker er det bare å google. Det er mange som har kastet seg på denne bølgen og som lar deg oppleve serverdighetene fra hjemmet.

4. Besøk nasjonalbiblioteket

På nett, ikke den som ligger i Henrik Ibsens gate. På bokhylla.no får du tak i over 500 000 bøker. Kanskje dette er tiden til å lese den gode klassikeren du alltid dropper til fordel for påskekrimen?

5. Trene

Ikke et nytt tips i seg selv, men visste du at flere av de største treningssenterne tilbyr gruppetreningen online? Dette er et godt tips til alle som vil trene, men som synes at det å løpe alene er pyton.

6. Støtt din lokale favoritt

Har du en kafé du pleide å besøke hver torsdag? Eller en butikk du var stamkunde i? Hvis du ønsker at disse stedene skal eksistere i andre enden av korona utbruddet, kan du støtte din lokale favoritt med å for eksempel bestille hjemmelevering eller handle online.

7. Opprett en løpekonkurranse

Har du Fitbit eller Polar? Uansett hvilken pulsklokke eller app du bruker kan du foreslå en løpekonkurranse mellom deg og venner. Avtal lengde og se hvem som kan løpe på kortest tid.

8. Ring

Statestikk viser at overraskende mange studenter føler seg ensomme gjennom studietiden. Vær en god medstudent og ta en ekstra telefon til noen du tenker er mye alene om dagen. Det trenger for så vidt ikke å være en student heller. Kanskje har du besteforeldre som er bekymret og sitter mye inne. Ta heller en telefon for mye enn for lite. VIDs motto "engasjert for mennesket - lokalt og globalt" er fint å ha i bakhodet i disse dager.

9. Vær en hverdagshelt

Har du naboer som er ekstra utsatt for korona? Heng en lapp på døra hvor du tilbyr deg å handle og sette varene utenfor. Det er fint å ha en anledning for å gå ut en tur og det føles godt å hjelpe andre. Husk bare å passe på deg selv også hvis du går på butikken.

PS: hvis du henger en lapp på døra: husk å skrive telefonnummer så du ikke tvinger den andre til å oppsøke fysisk kontakt.

NB! Gjelder mennesker i selvvalgt karantene. Er du pålagt å være i karantene skal du ikke dra ut fra hjemmet.

10. Spillkveld

Hva med å samle venner til en spillkveld over Skype? Det er flere spill som lar seg gjennomføre uten at deltagerne må være i samme rom. Sjekk hva du har i hylla di og se om noe av det du har kan spilles på denne måten. Kokkelimonke er et godt eksempel.