Nyheter

Kunstnerkollektivet Findlay-Sandsmark på besøk i arkivet

Kunstnerkollektivet Findlay-Sandsmark på besøk i arkivet

Kunstnerkollektivet Findlay-Sandsmark på besøk i arkivet

Mange kjenner Marit Sandsmark fra Rogaland teaters suksessforestilling Skyfri himmel hvor hun danset Annas opprør mot hjembygdas trange bedehusmiljø. Siden den gang har Marit gjennomført flere spennende prosjekter sammen med kunstnerkollektivet Findlay-Sandsmark.

Nå er de på Misjons- og diakoniarkivet for å finne inspirasjon til sitt nye prosjekt. Forestillingen har ennå ikke fått noen tittel, men utgangspunktet er Kamerun. Marits foreldre er tidligere NMS misjonærer, og hun vokste opp i Kamerun på 1980- tallet. Prosjektet er hva Marit kaller biografisk og retter blant annet fokus på hva vil det si å høre hjemme et sted, hva som skjer når mennesker fra ulike kulturer møtes og hvordan møtet påvirkes av konteksten.

De andre i kunstnerkollektivet, filmskaper Iver Findlay, musiker Pål Asle Pettersen, og skuespiller Sander Haga har en helt annen bakgrunn enn Marit, men det er nettopp det som er poenget i følge Findlay-Sandsmark. De jobber i prosess, og alle bidrar til prosjektet med ulike forutsetninger og interesser.

For Marits del handler det om å utforske sin tilknytning til Kamerun. På dette tidspunktet er det ingen som vet hva sluttresultatet blir, men alle er enige i at det de driver med ikke er tradisjonell historieformidling. «Det er mer taktilt,» sier Marit. De lar seg inspirere av arkivets fotografier, filmer, misjonsblader og rapporter, og så omsettes inntrykkene i dans, musikk og film. Se mer på findlay-sandsmark.com.

Vi gleder oss til forestilling!