Mari Dalen Herland
Mari Dalen Herland er ansatt som professor i sosialt arbeid ved Fakultet for sosialvitenskap.
– Jeg ser på opprykket til professor som en anerkjennelse av fagfeltet sosialt arbeid og de forskningsområdene jeg engasjerer meg i, sier Herland.
Hun ble ansatt ved VID vitenskapelige høgskole i 2015.
Hennes forskningsområder omfatter foreldreskap, omsorgsforståelser og temaer som seksuelle overgrep og seksuell vold mot barn og unge. Forskningen hennes er tett knyttet til praksisfeltet, og hun er også opptatt av kritisk refleksjon, refleksivitet og affekt innenfor kvalitativ metode.
Herland ble ferdig utdannet sosionom i 2004, og fullførte i 2008 en mastergrad i sosialt arbeid ved OsloMet. Hun disputerte for doktorgraden på Universitetet i Oslo i 2016 ved Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for spesialpedagogikk.
Hun har både yrkeserfaring og forskning som kan rammes inn i en sosialfaglig profil, med særlig fordypning innen barnevern.
Gry Mørk
Gry Mørk har fått opprykk til dosent i ergoterapi ved Fakultet for helsevitenskap. Mørk har forsket på læringsprosesser og læringsmiljø og studenters opplevelse av ulike læringsaktiviteter. Eksempler på læringsaktiviteter hun har forsket på er VR-simulering, aktør-markør-simulering og bruk av «journal club» i undervisningen.
Hun ser fram til å jobbe videre med utdanningsforskning.
– Stadig flere tar høyere utdanning. Dagens studenter er en mer sammensatt gruppe med ulik bakgrunn, ulike forutsetninger, ulik motivasjon og ulike tilnærminger til læring. Varierte læringsformer og nye måter å undervise på kan være av stor betydning for at flest mulig finner motivasjon og gjennomfører en bachelorgrad, påpeker hun.
Mørk ble ansatt ved bachelorprogrammet i ergoterapi ved Diakonhjemmet Høgskole i 2006, som ble en del av VID i 2016. Hun har gjennom årene ved VID hatt ulike roller: Høgskolelektor, studieleder, førstelektor og konstituert prodekan.
– Jeg benytter anledningen til å takke VID, som har gitt meg både forskningstid og arbeidsoppgaver som har bidratt til en kontinuerlig kompetanseutvikling, sier hun.
Hun takker også professor Tore Bonsaksen, som på en tålmodig og grundig måte har gitt henne god veiledning i flere av hennes forskningsarbeid. I tillegg takker hun dosent Hanne K. Tuntland ved HVL for god veiledning i arbeidet med søknad og profileringsdokument for opprykk til dosent.