Nyheter

Ny utstilling i VID bibliotek Sandnes

Ny utstilling i VID bibliotek Sandnes

– Jeg ble for noen år siden oppmerksom på foreningen Leser søker bok, sier bibliotekar Anna Kirsten Nygaard ved studiested Sandnes.

– Leser søker bok arbeider for at det skal bli laget bøker som er lettere å lese, fortsetter hun. – Det er et konsept som jeg synes er interessant i forhold til tjenestemottakerne som våre studenter jobber med. Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe inn bøkene som Leser søker bok anbefaler, og har nå satt opp en utstilling med bøker som tjenestemottakerne kan ha glede av.

– Er det noen bestemt målgruppe som bøkene passer for? spør VIDs utsendte reporter, Silje Vik.

– Bøkene er spesielt beregnet for de som sliter med å lese vanlige bøker, de har til dels lite tekst og mange illustrasjoner eller bilder, men alle kan ha glede av dem, forteller Anna Kirsten.

– Er det en spesiell bok du vil trekke frem? spør Silje.

– Jeg vil gjerne reklamere litt ekstra for Helge Torvund og Mari Kanstad Johnsens bok Vivaldi som har fått pris for å være ekstra bra for dyslektikere, sier Anna Kirsten entusiastisk.

– Hva gjør lånere som ikke finner boken de ønsker å låne? undrer Silje.

– Da kan de gjøre det samme som de gjøre resten av året: Dersom boken er utlånt går det an å sette seg på venteliste via vid.oria.no. Hvis vi ikke har kjøpt inn boken går det an å foreslå at vi kjøper den inn.

– Hvor lenge blir utstillingen stående? spør Silje.

– Utstillingen vil vare i hele januar, sier Anna Kirsten. – Men målet er å sette opp lignende utstillinger hvert år fremover.

– Har du en siste beskjed til de som er interessert i utstillingen?

– Det vil bli satt ut nye bøker etter hvert som noe blir lånt ut, og det kan derfor være lurt å besøke utstillingen flere ganger. I tillegg er det gratis refleks til alle så lenge beholdningen varer. Vi er også interessert i å få tilbakemeldinger om hva våre studenter og deres pasienter/tjenestemottakere synes om boken, og de som sender inn tilbakemelding/anmeldelse til oss på e-post eller itslearning vil bli med i trekningen om en ryggsekk og en av bøkene fra Leser søker bok.

– Spennende! sier Silje. – Når må anmeldelsen være levert?

– Senest 1. februar.