Nyheter

Professor emeritus ved VID utnevnt til æresmedlem av NSF

Professor emeritus ved VID utnevnt til æresmedlem av NSF

Kari Martinsen og forbundsleder i NSF.

Kari Martinsen og forbundsleder i NSF.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) valgte for første gang siden 2016 å utnevne æresmedlemmer. Kari Martinsen og Marit Kirkevold gikk inn i rekken som det tolvte og trettende æresmedlemmet i NSF sin 108 år gamle historie.

Har preget nordisk sykepleie

Kari Martinsen ble sykepleier i 1964. På den tiden var hun 21 år gammel og hadde en lang og spennende karriere foran seg. Siden har hun fullført en doktorgrad i historie om diakonisser, skrevet elleve bøker og er nå utnevnt til æresmedlem av NSF.

- I over 40 år har hennes tanker preget nordisk sykepleie. Hun har på en helt spesiell måte løftet omsorgen for syke, svake og sårbare personer inn i de ideologiske, politiske og historiske kontekster. Hun har vært en litt kritisk pioner og det har kommet tidligere Haraldsplass Diakonale Høgskole og nå VID til gode. Hun har hatt stor betydning og vært til inspirasjon for alle i miljøet rundt og på Haraldsplass og VID gjennom svært mange år. Vi er stolt og glad for at hun er emeritus hos oss og takknemlig for alt hun fortsatt bidrar med av undervisning og ikke minst alle lesegruppene hun bidrar til. Hun er en faglig inspirator ved mijøet i VID. Hun jobber med et felt det tar tid å bygge, tid å forstå og da er det veldig gledelig at hun i dag har fått denne annerkjennelsen og æresmedlemskapet fra NSF, sa Anita Lyssand, prodekan ved VID, om Kari Martinsen etter overrekkelsen.

Æresmedlemskapet er ikke siste stopp i Karis karriere. Hun arbeider for tiden med en ny bok som ifølge utgiveren Fagbokforlaget får tittelen "Langsomme pulsslag".

Kari Martinsen og hele forbundsledelsen.Kari Martinsen og hele forbundsledelsen.