95 konferansedeltagere opplevde tre fulle dager med key-note-forelesninger, sesjoner med paperfremlegg og praksisekskursjoner i Oslo. I tillegg deltok drøyt 30 digitalt. En av de tre hovedforedragene ble holdt av Jerry Pillay, nyvalgt generalsekretær for Kirkens verdensråd og tidligere professor i teologi ved universitet i Pretoria.
Rom, diakoni og bærekraft
Tema for konferansen var rom. Konferansen la derfor opp til to runder av ekskursjoner til ulike diakonale steder i Oslo, som Tøyenkirken, Forandringshuset i Holmia, Ulvenhagen nærmiljøhage, Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep VAKE, Kirkelig Dialogsenter, Diakonhjemmet hage og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter. Ekskursjonene gav deltagerne en mulighet til å se diakonal praksis i Norge. Initiativtakeren Pål Berg fra Stiftelsen Diakonhjemmet ledet konferansedeltakerne gjennom diakonifotoutstillingen «Gi meg en drøm som jeg kan tro på» som ble vist på rådhusplassen i Oslo i begynnelsen av juni.
Konferansen hadde ulike undertema: rettferdighet, fredsarbeid, helse, kjennetegn ved tredje sektor organisasjoner, well-being og sikkerhet teologiske og teoretiske perspektiver på diakoni og fremtidens diakoni. Sesjonene gav deltagerne mulighet til å legge frem sine egne prosjekter og ideer og diskutere med kollegaer. Her ble det skapt kontakter på tvers av lang og fagmiljøer. En av medlemmene av planlegningskomiteen, førsteamanuensis ved VID Gyrid Gunnes skriver i spalten I god tro om møte med et av de sør-afrikanske paperne her.
Med temaet rom ble også sammenhengen mellom sosial og økologisk bærekraft fremhevet. Dette var en av poengene til første hovedforeleser, Dr. Rahul Ranjan, postdok ved OsloMet som oppfordret til å ikke forstå natur og kultur som motsetninger. Han påminte om kunnskapen som finns i urfolkenes og religiøse praksiser som et nødvendig komplement til den tradisjonelle natur- og sosialvitenskaplige kunnskapen for å håndtere klimakrisen.