Spørsmål og svar
Nyeste spørsmål
Bli med på fadderuken i Bergen
- Tirsdag 16. august - Inndeling av faddergruppene og felles samling senere på kvelden, venter på lokasjon.
- Onsdag 17. august - Samling på utestedet Heidis klokken 16.00 - 20.00. Deretter en samling på kvelden, venter på lokasjon.
- Torsdag 18. august - Grilling og bading klokken 17.00, venter på lokasjon.
- Fredag 19. august - Temafest på utestedet Duggfrisk klokken 22.00. Gruppen med best tema og gjennomførelse vinner premie.
- Lørdag 20 august - Avslutningsfest på Bryggen Nightclub klokken 22.00. Her vil også den faddergruppen med flest oppsamlende poeng gjennom hele uken fra ulike konkurranser bli kåret.
Velkommen
Fadderuken starter mandag 15. august 2022.
Universitetet i Stavanger har invitert VID og andre høgskoler til felles fadderfestival for studentbyen Stavanger.
VID stiller med egne faddere og faddergrupper, og det blir et eget arrangement på VID sitt campus onsdag 17.august. Mer informasjon om programmet for fadderfestivalen kommer.
Fra høsten 2022 flytter vi inn i nye flotte lokaler i Stavanger.
VID Oslo er fordelt på tre bygg i Diakonveien 14, Diakonveien 16 og Diakonveien 18.
Klikk her for å orientere deg i de forskjellige byggene i vårt interaktive kart.
Dette er en beta-løsning, og det vil etter hvert bli mulig å booke grupperom direkte i kartløsningen.
Vi anbefaler at du tar med deg laptop eller nettbrett.
På VID vitenskapelige høgskole foregår mest mulig av informasjonsflyten elektronisk. Det er derfor viktig at du sjekker at du har oppdatert nettleser for at ting skal fungere optimalt.
- PC må være utstyrt med Windows 10 eller nyere
- Mac må være utstyrt med macOS 11 eller nyere
Informasjon om studiet og dialog mellom studenter og lærere vil i hovedsak foregå på læringsplattformen vår Canvas. På Canvas vil du også finne undervisningsplaner for samlingsukene og pensum.
Du må gi beskjed dersom du ikke kan møte til studiestart.
Studentene bør logge seg inn i Feide og Canvas så fort de har fått tilsendt studentnummer og pinkode. All informasjon, forelesningsfoiler, forelesningslenker, oppgaver og innleveringer foregår i Canvas.
Vi ber alle studenter ta kurs i smittevern for ansatte og studenter ved VID.
Du kan bestille tekstiler og strøartikler med VID-logo i VIDs nettbutikk. Klikk på denne lenken
- Brukernavn: vidstudent
- Passord: vid
Når du er registrert som student vil du få tilsendt informasjon om Studentkort fra «ikke_svar@vid.no». Nederst i denne e-posten står din personlige pin-kode.
Hvis du ikke husker koden din, kan du logge deg på https://kortportal.vid.no for å se pin-koden. Logg på med feide. Du må være tilkoblet nettverket «Eduroam» på campus for å komme inn på siden.
NB! Du må ikke forveksle denne pin-koden med den du fikk tilsendt sammen med studentnummeret ditt.
- Kl. 11.00-11.15 Registrering og kaffe/te
- Kl. 11.15-12.00 Velkommen og informasjon
- Kl. 12.15-16.45 Undervisning i emnet VRSB7000 Kunnskapsgrunnlag om relasjoner og samarbeid i barnevernet
Familieterapi er samtaler hvor vi får hjelp til å løse problemer vi opplever sammen med de som er viktigst for oss; familien eller andre nære personer. Utgangspunktet er at problemer forstås relasjonelt og at problemer preger alle i en familie eller nettverk. I samtale er det dermed viktig å lytte til flere involverte for at vi skal kunne gjøre nødvendige endringer. Som terapiform har familieterapi vokst i omfang og betydning siden den ble introdusert i Norge på midten av 1960-tallet. Fremgangsmåten har sitt utgangspunkt i systemtenkning, kommunikasjonsteorier og teorier om endring i klinisk arbeid med mellommenneskelige relasjoner.
De som har utdanning i familieterapi har ekstra kunnskap om hva relasjoner betyr for hvordan vi mennesker har det psykisk, fysisk og for hvordan vi fungerer sosialt. Familieterapeuter kan arbeide med en person alene, par, hele familier, grupper eller annet nettverk. Familieterapeuter kan ha ulik grunnutdanning, fagbakgrunn og utgangspunkt for sin måte å jobbe på. Felles er å få fram ulike stemmer og følelser, samt bidra til å snakke sammen og lytte på nye måter. Tilnærminger og metoder velges ut fra hva familien eller den enkelte kan ha nytte av for å skape en forskjell.
På Samtalesenteret møter du et studentteam med to studenter under veiledning av en lærer. Studentene du møter vil ha ulik sosial- eller helsefaglig bakgrunn. Alle har bachelor og to års arbeidserfaring. Mange studenter har i tillegg flere års yrkeserfaring med samtaler og tar i dag videreutdanning eller mastergrad i familieterapi. Alle studentene ved Samtalesenteret har grunnleggende innføring og trening i familieterapi og ulike måter å møte mennesker og deres utfordringer på. Fordi studentteamet du møter er under veiledning kan du bli spurt om samtykke for filming underveis i samtaleforløpet.
Veilederne for studentene er lærere ved utdanningen for familieterapi og har mange års utdanning og relevant yrkeserfaring.
Du er velkommen til én eller flere samtaler, avhengig av hva du/dere har behov for. En samtale varer vanligvis i 60 minutter. Første gang du/dere kommer, kan det bli noe lenger grunnet praktisk informasjon og for å bli kjent.
Ja, vi kan bestille tolk, når dette er nødvendig for å få til gode samtaler. Hvis du tenker at dette er nyttig for deg eller noen du kommer sammen med, gir du beskjed om dette. Du vil få beskjed om hvilken tolk som skal være med på timen, slik at du kan gi beskjed dersom du kjenner tolken eller av ulike grunner ønsker en annen tolk. Vi prøver å få samme tolk til å være med på alle timene.
Når du tar kontakt med Samtalesenteret ringer vi deg for å høre litt om hva henvendelsen din gjelder. Vi registrer da ditt navn, kontaktinformasjon og drøfter i vårt inntaksteam om vi har kapasitet og mulighet for å gi deg/dere et samtaletilbud. Dersom vi kan tilby samtaler registrerer vi deg/dere inn i et trygt datasystem hvor det lagres korte notater fra samtalene. Disse har du mulighet for å lese når du skulle ønske det.
Når du og terapeutene er enige om å avslutte samtaleløpet har du rett til å lese notatene fra samtalene. Etter et år slettes notater og alle personopplysninger om deg fra vårt system. Du får god informasjon om dette når du kommer til Samtalesenteret, og du må skrive under på et samtykkeskjema hvor dette står skriftlig. Samtykkeskjema og personvernerklæringen ligger tilgjengelig her slik at du kan lese dette før du kommer til samtale.
Samtalesenteret anonymiserer ellers alle opplysninger.
Nei, samtaletilbudet er gratis.
Send en e-post til Linda Novak.
Informasjonen blir kun lagret i appen på telefonen.
Appen henter følgende informasjon: Navn, bilde, fødselsdato, studentnummer, institusjon og om du er gyldig student (betalt semesteravgift og semesterregistrert deg), samt bilde.
Det kan bety forskjellig. Husk å oppdatere appen hvert semester. Har du fullført et studium eller sluttet som student vil tilgang til Feide-pålogging inaktiveres og dermed mister du tilgang til Studentbevisappen. For andre henvendelser, ta kontakt med Linda Novak for support.