Gå til innholdet
Nye nettsider er nylig lansert, og vi fikser fortløpende feil og mangler. Takk for at du har tålmodighet mens vi får alt innhold på plass.

Reisebrev fra Cienfuegos, Cuba

Gruppebilde av studentene foran skolen på Cuba
  • Publisert: 22. august 2023.
I begynnelsen av februar dro 11 spente sykepleiestudenter fra VID Bergen og Oslo til UCM Cienfuegos i Cuba, for å tilbringe de neste 4 månedene.

Før vi ankom Cuba måtte vi søke visum, betale skolepenger, ta vaksiner, utføre helsesjekk. Vi måtte også skrive ut alle papirer som var nødvendige på forhånd. Vi fikk høre at det var papirmangel på Cuba, og det viste seg å være rett. Det er derfor smart å ha alle papirer klare før man reiser. Når vi ankom Cuba gikk alt veldig greit for seg, og vi fikk god hjelp av Arne fra Cubaforeningen. Han hjalp oss med å vise hvordan man vekslet penger på gaten, ga oss tips og triks om den cubanske kulturen.

En dag på Cuba

Vår hverdag i Cienfuegos starter omtrent klokken 7 med frokost. En typisk frokost inneholder cubansk kaffe, guava/mango juice, loff, omelett, og frukt som ananas, banan, papaya, guava og mango. Deretter går vi til praksis, som har vært flere ulike steder i byen. Etter praksis er det lunsjtid, noe som kan være vanskelig med tanke på matsituasjonen her. Vi har ofte spist havregrøt eller knekkebrød som vi har tatt med oss hjemmefra. Noen dager har vi også kjøpt lunsj på et hotell i sentrum hvor de selger Cubas svar på hamburger og sandwich. Dit drar vi ofte nok til at servitørene kan navnene våre.

På kveldene går eller jogger vi en tur, spiller kort eller bare slapper av ved å se på film eller lese bok. Vi har vært på salsabar i byen et par ganger med våre cubanske venner, noe som har vært veldig gøy. Vi har også vært på salsakurs, så nå kan vi danse litt mer som cubanere. Dansing er en stor del av den cubanske kulturen, de er derfor ivrige på å ha oss med.

Middagen i casa består ofte av suppe til forrett, etterfulgt av kylling eller svin med ris og bønner. Vi får ofte servert banan også, tilberedt på ulike måter. Det har vært mye snakk om norsk mat rundt middagsbordet da dette er noe vi ser veldig frem til.