Bachelor i ergoterapi

Ønsker du å bidra til at mennesker i alle aldre skal ha mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, gjerne gjennom trening og tilrettelegging? Utfordringene i helsevesenet blir stadig større og mer komplekse og samfunnet har et stort behov for flere dyktige og løsningsorienterte ergoterapeuter.

3 år heltid
Sandnes
Støttet av Lånekassen
Søknadsfrist 15.04.2017
Studiestart 16.08.2017
180 studiepoeng

Læringsmål for ergoterapiutdanningen

Velger du å studere ergoterapi, vil du lære å forstå sammenhengen mellom aktiviteter i hverdagen og helse. Kunnskap om hvordan motivasjon og funksjon i samspill med miljøet hemmer og fremmer aktivitet, er grunnlaget for ergoterapeuters arbeid.

Noen sentrale temaer er funksjons- og aktivitetsanalyse, terapeutisk bruk av aktivitet og tilpassing av fysiske og sosiale omgivelser. Studiet inkluderer emner fra psykologi, samfunnsfag og pedagogikk, anatomi, fysiologi og sykdomslære, etikk, vitenskapsteori og forskningsmetoder.

Hvorfor velge ergoterapi?

Organisering

Dette er et heltidsstudium med obligatoriske forelesninger og ferdighetstreninger i mange av emnene. Det er undervisning eller gruppearbeid alle dager bortsett fra onsdager, som er en studiedag. Undervisningen starter kl. 08.45 og kan vare fram til kl. 15.00.

Praksis

I praksisperioder møter studentene direkte på praksisplassen. Ergoterapistudiet har i hovedsak praksisplasser i hele Rogaland, samt Aust- og Vest Agder og Telemark. Det er også mulighet for praksis i utlandet, for eksempel i land som Danmark, Spania, Malta, Madagaskar og USA.

Det er utrolig gøy å studere ergoterapi i Sandnes. Jeg gleder meg til å bli ergoterapeut og å kunne utgjøre en stor forskjell for dem jeg skal jobbe med. Som ergoterapeut får jeg et meningsfullt yrke.

Hilde Lamo, student, VID vitenskapelige høgskole

Karrieremuligheter

Bachelorutdanning i ergoterapi gjør deg kvalifisert for et bredt utvalg av stillinger i offentlig og privat sektor. Mange ergoterapeuter arbeider med personer som på grunn av skade, sykdom, funksjonsnedsettelse eller andre forhold, er forhindret fra å utføre aktiviteter som er viktig for hverdagsliv og livskvalitet. Arbeidet kan innebære tilrettelegging av aktiviteter, kartlegging, trening, rådgivning, forvaltning, administrasjon, samfunnsplanlegging og utvikling og tilpassing av velferds- og assisterende teknologi.

Ergoterapi lovfestes som tjeneste i kommunehelsetjenesten fra 2020. Dette begrunnes i at våre politikere påpeker at ergoterapeuter er en viktig og nødvendig profesjon i fremtidens helse og omsorgstjenester.

Med en bachelorgrad i ergoterapi blir du autorisert helsepersonell med yrkestittel ergoterapeut. Ergoterapeututdanning er godkjent av Verdensforbundet for ergoterapeuter (WFOT) og gir deg mulighet til å søke arbeid som ergoterapeut i mange land i Europa og verden forøvrig.

Videre studiemuligheter

Etter endt bachelor kan du ta videre spesialisering innen ergoterapi innen ulike videreutdanninger, masterstudier og doktorgradsstudier. Spesialistgodkjenning kan oppnås innenfor barns helse, eldres helse, arbeidshelse, folkehelse, somatisk helse, psykisk helse og allmennhelse.

Visste du at …

Bachelor i ergoterapi

Emner

Studiehåndbok (planer, beskrivelser)

Les mer om Hva gjør en ergoterapeut? Se filmen om det varierte og spennende ergoterapistudiet

Hva gjør en ergoterapeut? Se filmen om det varierte og spennende ergoterapistudiet

I denne videoen forteller Hilde Lamo hvordan det er å studere ergoterapi ved VID Sandnes. Hva gjør en ergoterapeut? Hva gjør dette studiet så inspirerende? Svarene får du i filmen.

Les mer

Les mer om Gleder seg til hver dag hun skal på jobb

Gleder seg til hver dag hun skal på jobb

Ann-Kristin Pettersen hjelper mennesker med skader eller funksjonsnedsettelser til å fungere best mulig i hverdagslivet. - Jeg gleder meg hver dag jeg drar på jobb, sier den fornøyde ergoterapeuten.

Les mer

Flere intervjuer

Fakta om heltid

Studieplasser

40

Søknadsfrist

15. april 2017

Studiestart

16. august 2017

Poenggrense ved siste opptak

Ordinær kvote: 40,5
Kvote i førstegangsvitnemål: 31,9

Undervisningsspråk

Norsk

Studie- og semesteravgift

Heltid, 2017–2018

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/studentråd: Kr 270
Studieavgift: Kr 4500
Totalt per semester: Kr 5230

Alle avgifter er oppgitt i norske kroner. Les mer om studie- og semesteravgift.

Kjersti Lunde Ellingsen

Fagrelaterte spørsmål?

Kjersti Lunde Ellingsen
høgskolelektor
Sandnes
+4751972255
kjersti.lunde.ellingsen@vid.no

Ella Johanne Flatland

Spørsmål om opptak?

Ella Johanne Flatland
Oslo
+4722451926
opptak@vid.no

Søk opptak

Les opptakskravene før du søker

Generell studiekompetanse. Les om generell studiekompetanse på Samordna opptak.

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Les om realkompetanse på våre opptakssider.

Ressurser

Pensum

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Følg oss på Instagram Abonner på vår YouTube-kanal Send oss en e-post